Hotspots in Kopenhagen

Kopenhagen Hija De Sanchez taco's

In deze blog delen wij onze favoriete hotspots in Kopenhagen. Afgelopen maart (2019) hebben mijn vriend en ik een weekendje besteed in Kopenhagen. Daar hebben wij uiteraard de lekkerste en leukste eettentjes opgezocht. Natuurlijk willen wij dit graag met jullie delen. Op deze manier weten ook jullie waar je goed kunt eten mocht je in de hoofdstad van Denemarken zijn.

Paludan’s bog cafe

Voor het ontbijt kan je terecht bij Paludan’s Bog Café. Dit is een bijzonder café met allemaal boeken en heerlijk eten. Tijdens het eten mag je gerust een boek lenen om die te lezen. je kan een heerlijk brunch menu of een lekker broodje bestellen. Het café is wel vaak druk, dus kom op tijd. Je kan eventueel ook avondeten bij Paludan’s Bog Café.

Mother

Mother is een Italiaans restaurant in de Kodbyen, het meatpacking district. Op zondagochtend/middag heeft dit restaurant altijd een heerlijk ontbijt/brunch buffet. Zeker een aanrader om te doen. Hier kan je vervolgens pizza proeven, maar ook gezonde salades, sapjes en verschillende kaasjes.
De pizza en pasta bij Mother is ook heerlijk, dus als je geen fan bent van een brunch buffet, kan je hier ook altijd genieten van een goede pizza of een heerlijk bord pasta.

Skt. Peders Bageri

Sankt Peders Bageri is de oudste bakkerij van Kopenhagen en staat bekend om zijn heerlijke kaneelbroodjes. Wij hebben de kaneelbroodjes uiteraard getest! Ze waren inderdaad verrukkelijk!!

Paludan’s bog cafe
Hot Chocolate bij Paludan’s Bog cafe
Skt. Peders Bageri
Kaneelbroodje bij Skt. Peders Bageri

Hija de Sanchez

Voor de lekkerste taco’s moet je bij Hija de Sanchez wezen. De eigenares, Rosio is nog hartstikke jong, maar heeft al gewerkt bij Noma, het beste restaurant ter wereld. De tortilla’s zijn zelfgemaakt en van maïs. Er zijn verschillende keuzes in taco’s en stuk voor stuk zijn ze heerlijk. Wij hadden zelf ‘Al Pastor’ (gemarineerd varkensvlees met ananas, ui en koriander), ‘Carne Asada’ (gemarineerde biefstuk met rode salsa) en ‘Cabbage’ (met matcha en pinda’s). Stuk voor stuk waren ze heerlijk en lekker pittig.

Flødebolle

Wij hebben de Flødebolle geprobeerd bij Sweet Valentine. Flødebolle lijkt erg op iets wat wij tegenwoordig ‘zoenen’ noemen, maar het is toch niet helemaal hetzelfde. Deze Flødebolle zijn gevuld met echte room en de chocolade is puur en geeft een lekkere bite.

Hallernes Smørrebrød

Bij dit tentje kan je heerlijke Smørrebrød kopen. Dit zijn broodjes van roggebrood met lekker beleg. Van zalm tot tartaar. Er zijn zoveel verschillende smaken en elk broodje is een juweeltje!

Smørrebrød bij Hallernes Smørrebrød
Smørrebrød bij Hallernes Smørrebrød

Torvehallerne

Torvehallerne is een van de bekendste foodmarkets van Kopenhagen. Het bestaat uit twee grote hallen, waar je lekker kan eten. Tussen deze twee grote hallen zit een markt. Hier kan ieder wel wat lekkers vinden om te eten!

Lêlê

Lêlê is een heerlijk Vietnamees restaurant. Dit restaurant bevindt zich ook in de Torvehallerne, maar ook op verschillende locaties door de stad heen. Bij die van deze markthal hebben wij een heerlijke banh mi sandwich gegeten met pulled chicken.

Grød

Een ander lekker tentje in de Torvehallerne is Grød. Grød staat bekend om zijn pap en yoghurt met granola. Dus als je daarvan houdt, is dit zeker weten een goed tentje voor jou om je ontbijt binnen te krijgen.

Torvehallerne
Torvehallerne
Lêlê bij Torvehallerne
Lêlê bij Torvehallerne

Cocks And Cows

Voor een goede burger moet je toch wel zijn bij Cocks and Cows. Dit restaurant heeft meerdere restaurantjes door de hele stad heen. Naast de heerlijke burgers hebben ze ook lekkere cocktails en lekkere patatjes.

DØP

Voor een heerlijke hotdog moet je bij DØP zijn. Deze hotdogs zijn ecologisch en heerlijk! Ze hebben verschillende hotdogs van origineel naar verschillende gekruide worstjes. Zelfs voor de vegetariërs hebben ze bij DØP heerlijke hotdogs.

Burger bij Cocks and Cows
Burger bij Cocks and Cows
Hotdog van DØP
Hotdog van DØP

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DenemarkenKopenhagen

Laat gerust een reactie achter