Hotspots in Riga

Hotspots in Riga

Tijdens ons weekend weg hebben wij veel genoten van heerlijk eten in de hoofdstad van Letland. Het eten in hier is super lekker en goed betaalbaar. Riga was ook niets voor niets de culinaire hoofdstad van Europa in 2017. Wij zouden geen foodies zijn als wij niet uitgebreid op zoek gingen naar de leukste hotspots in Riga. Natuurlijk hebben wij ze gevonden en wij hebben ze allemaal voor jullie opgeschreven in dit artikel. Denk aan leuke markten, lekkere taartjes en de lekkerste tentjes voor het avondeten. We hebben ze allemaal gevonden en nu kunnen jullie er ook van genieten tijdens jullie weekendje in Riga.

Centrale Markt

Een van de leukste hotspots in Riga is de centralen markt. Dit is de beste plek om Letse gerechten te proberen voor een betaalbare prijs. Ze verkopen hier roggebrood, gerookte vis, craft biertjes en piragi. Piragi zijn gebakken deegkussentjes.

Hotspots in Riga - Centrale Markt
Hotspots in Riga - Centrale Markt

Kukotava

Een lekkere patisserie voor een perfect stukje gebak is Kukotava. Ik genoot hier van een heerlijke citroen meringue taartje en mijn vriend genoot hier van een heerlijk fruittaartje met een lekker kopje thee. Zeker een aanrader als je zin hebt in een lekker gebakje.

Hotspots in Riga
Kukotava – Lemon Meringue gebakje
Hotspots in Riga
Kukotava – Gebakje met vers fruit
Hotspots in Riga
Kukotava – Heerlijke thee

Street Fries Kitchen

Bij Street Fries Kitchen ben je voorzien van een lekker ontbijt, lunch of avondeten. Je hebt hier heerlijke wafels, pannenkoeken, loaded fries, maar ook lekkere burgers en biertjes. Wij genoten hier van loaded fries met bacon en een lekkere hamburger met een eitje.

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Pelmeni XL

Bij Pelmeni XL serveren ze natuurlijk Pelmeni. Pelmeni is russische ravioli. Ze hebben hier dan ook allemaal verschillende vullingen, van kip, rund en kaas enzovoort. Met ook allemaal verschillende toppings, zure room, ketchup etcetera. Je betaald hier per gewicht. Dus schep zoveel op als dat jij zelf wilt eten en geniet van deze heerlijke Russische Ravioli Kussentjes.

Black Magic

Black Magic, dat klinkt heel spannend. Ga naar beneden via de trap achter de boekenkast en daar vind je nog meer tafels en ook bonbons. Wij genoten hier van lekkere warme chocolademelk en een aantal bonbons, maar ze hebben hier ook hele lekkere cocktails.

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Big Bad Bagels

Voor een heerlijke lunch moet je zijn bij Big Bad Bagels. Wij genoten van de “Bacon in Mexico” met een lekker spiegeleitje en pittige guacamole en de “Chicken in Thailand” met mangosalsa, gekookt eitje en tomaten met een lokale limonade erbij. Prima lunch toch?

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Lido

De Lido is een favoriet restaurantje van de lokale bevolking. Er zijn meerdere vestigingen te vinden in Riga en het restaurantje werkt in principe hetzelfde als de La Place. Er staan allemaal verschillende bakken met eten klaar en dan kan je opscheppen wat je wilt. Neem ook vooral een heerlijke Kvass (lokaal drankje gemaakt van roggebrood) of een lekkere fruit thee. 

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Melnie Muki

Een ander lekker restaurant waar je kan genieten van hoogstaand eten is Melnie Muki. Wij hebben hier genoten van garlic bread van roggebrood met kaassaus en heerlijke zalm. 

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Folkklubs ALA Pagrab’s

Als laatste willen wij graag Folkklubs ALA Paragrab’s met jullie delen. Wij zijn hier gelijk de eerste dag binnen gestapt om te reserveren voor het avondeten. En ja dat was nodig. We kregen al gelijk te horen dat het op vrijdag en op zaterdag al vol gereserveerd was. Gelukkig vertrokken wij pas op maandag naar Tallinn en konden wij hier voor zondag nog reserveren. 

Reserveer dus voordat je op vakantie gaat, wil je verzekerd zijn van een plekje. Wij kregen een van de beste plekken in het restaurant en zaten recht voor het podium, waar om 7 uur een muzikant ging zingen. 

Folkklubs ALA Paragrab’s serveert allemaal traditionele gerechten. Wij hebben genoten van de grijze erwten kroketjes, gefrituurde aardappelschijfjes, traditionele gefrituurde kip en lekkere parelgort risotto. Alle hapjes waren heerlijk en het is zeker weten een aanrader.

Hotspots in Riga
Hotspots in Riga
Hotspots in Riga
Hotspots in Riga

Wil jij nu ook naar Riga vliegen? KLM biedt tickets aan vanaf 175 euro en binnen een paar uur tijd begeef je je in de hoofdstad van Letland. Daar begint jou zoektocht naar de leukste hotspots in Riga.

Op zoek naar meer leuke travelstories? Je vind ze allemaal op deze pagina!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: EuropaLetlandRiga

Laat gerust een reactie achter