Stedentrip Verona – Foodspots

Verona Collosseum

Verona is een stad in Noord-Italië en is hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona in de regio Veneto. De stad ligt ten oosten van Milaan, ten westen van Venetië en Padua. In 2013 had de stad 259.966 inwoners. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verona, is ook de stad van het wereldberoemde verhaal van Shakespeare, Romeo en Julliet. Dit is duidelijk te zien aan de honderden winkeltjes met afbeeldingen van dit verhaal.
De stad heeft verder ook een Colosseum. Hier worden in de zomer allerlei opera voorstellingen gegeven. Daarnaast heeft de stad ook een Romeins theater. Deze werd helaas gerenoveerd toen wij, in het voorjaar van 2016, in Verona waren.

Verona Collosseum
Het Colosseum
Julliet's balkon
Het balkon van het bekende liefdesverhaal. Romeo & Julliet

Ontbijt

Een klein bakkerijtje waar we toevallig inliepen was Belligoli Luciano. Voor dit bakkerijtje stond een rij met lokale inwoners, dus wisten we al snel dat we goed zaten. Ze hebben hier heerlijke broodjes mortadella, pancetta en andere broodjes. De prijzen van de bakkerij zijn redelijk laag. Ze hebben alleen geen lijst van de producten waar je uit kan kiezen en je kan er ook niet gaan zitten om te eten.

Adres:
Belligoli LucianoVia Muro Padri 8- 37129 Verona, Italië

Broodje met Mortadella
Broodje met Mortadella
Verschillende broodjes van de bakkerij
Verschillende broodjes van de bakkerij
Broodje met Pancetta
Broodje met Pancetta

Tussendoortjes

Een paar dingen moet je zeker hebben gegeten wanneer je naar Verona gaat, namelijk Panzerotti en natuurlijk ijs. Panzerotti is gefrituurd deeg gevuld met tomaten en mozerella. Er kunnen ook champignons, mais, ham of spinazie in zitten. Panzerotti’s zijn te koop op markten, zoals Piazza della Erbe, maar ook in barretjes.

IJs is het lekkerste bij het winkeltje ‘Venchi‘. Ik had hier een hoorntje met witte chocolade ijs en aardbeienijs. Deze combo was overheerlijk. Venchi is een ijsmerk wat bij meerdere winkeltjes te koop is. Ze hebben zelf in Verona ook twee winkels waar zij uitsluitend hun ijs en andere etenswaren verkopen, zoals chocolade. Ik was zelf naar het winkeltje geweest vlakbij het balkon van Juliet.

Op de markt bij Piazza della Erbe kan je ook heerlijke bakjes met vers fruit kopen voor een paar euro.

Fruitbakje
Fruitbakje
Aardbeien en witte chocolade ijs
Aardbeien en witte chocolade ijs

Avondeten

Mijn eerste aanrader voor het avondeten, maar ook voor de lunch. Ga niet eten bij een restaurant dat direct aan een plein ligt. Wij hebben dit twee keer gedaan en beide keren is dit tegengevallen. Mijn tip is om een restaurant uit te kiezen in een zijstraat.

Wij hebben de tweede avond gegeten bij Il Bacaro dell’Arena. Een heerlijke trattoria in een zijstraatje vlakbij het Colosseum. Als voorgerecht hadden we een paar gerechtjes besteld: Parmigiana di Melanzane in Cestino di Formaggio (aubergine met parmazaanse kaas), Tagliere di Salumi Tipici (typische italiaanse vleeswaren: mortadella, parmaham en pancetta) en Polpette al Sugo con polenta (gehaktballetjes in polenta). Stuk voor stuk overtroffen deze voorgerechten onze verwachtingen. De aubergine met kaas was overheerlijk en de polenta smaakte ook perfect.

Voor het hoofdgerecht heb ik mij de beste pizza laten aanraden door het personeel, Pizza “Giulietta e Romeo”. Dit was een pizza met superveel smaak met gerookte ham, gorgonzola, pomodori tomaatjes en mozzerella. Een toppertje dus!

Adres:
Il Bacaro dell’Arena
Vicolo Tre Marchetti 1/B, 37122, Verona, Italië

Op de laatste avond hebben we gegeten bij een tentje dat als een van de weinigen open was om 5 uur, Nastro Azzurro. Onze verwachtingen waren niet hoog maar uiteindelijk bleek het eten er heerlijk te zijn. Ik had ravioli met zeebaars en garnalen, wat onwijs lekker was en als toetje een chocolade soufflé. Ook de Romeo en Julliet ravioli (met tomaat, mozzerella en basilicum) is zeer in de smaak gevallen.

Adres:
Nastro Azzurro
Vicolo Listone 4, Verona, Italië

Pizza Giulietta e Romeo bij Il Bacaro dell'Arena
Pizza Giulietta e Romeo bij Il Bacaro dell’Arena
Ravioli met garnalen en zeebaars bij Nastro Azzurro
Ravioli met garnalen en zeebaars bij Nastro Azzurro
Chocolade soufflé bij Nastro Azzurro
Chocolade soufflé bij Nastro Azzurro

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ItaliëVerona

Laat gerust een reactie achter