Hotspots in Luik

Op zo’n 30 km afstand van Maastricht vind je Luik. Luik wordt gezien als een saaie industriële stad, maar niets is minder waar. Een stad boordevol cultuur, geschiedenis, lekker eten en waar geen woord Nederlands meer wordt gesproken. Luik staat daarom ook bekend om hun wafels, hun eigen bier en hun lekkere gehaktballen met een jus van bier. Hier delen wij met jullie de leukste adresjes van de stad!

Ontbijt

Une Gaufrette Saperlipopette

Voor de lekkerste wafels van Luik moet je zijn bij Une Gaufrette Saperlipoppette. Vanaf s’ochtends vroeg staan hier hele rijen. Wij hebben hier genoten van een heerlijke wafel en een chocolade croissant.

Darius Café

Bij Darius Café heb je een super leuk interieur en heerlijke koffie en lekker gebak. Ze hebben ook heerlijke broodjes, goed gevulde salades en heerlijke soepen.

Chocolade Croissant
Een heerlijke vanille wafel van Une Gaufrette Saperlipopette

Marché de Batte

Iedere zondag heb je de Marché de Batte van 8 uur tot 14 uur. Dit is een grote markt met vele verschillende kraampjes die zich uitstrekt langs de rivier de Maas (Meuse) die dwars door de stad loopt. Je kan hier van alles kopen. Van wafels tot geroosterde kip, maar ook kleding, speelgoed en levende dieren zoals kippen, konijnen en vogels.

Lunch

Le Saint Grégory

Waar Luik om bekend staat naast het bier en de wafels is zijn gehaktballen. Échte Luikse Gehaktballen, ook wel Boulets la Liégeoise genoemd, is gemaakt met een saus van bier, rozijnen en appelsiroop. En voor heerlijke gehaktballen moet je zijn bij Le Saint Grégory. Kom wel op tijd, want tegen lunchtijd zal het al behoorlijk vol zitten.

Madame Boverie

In het La Boverie museum zit het lunchtentje ‘Madame Boverie’, waar je heerlijke bagels kan bestellen. In de zomer kan je hier een picknickmand bestellen waar je dan lekker in het park Boverie van kan genieten.

Luikse gehaktbal bij Le Saint Grégory
Bagel bij Madame Boverie

Drankjes

Brasserie C

Bij Brasserie C wordt de La Curtius gebrouwen. Dit blond biertje is super bekend in deze stad en wordt ook op meerdere locaties in de stad verkocht. In de zomer kan je lekker in de tuin zitten bij deze brasserie en in de winter is er ook genoeg ruimte binnen. Geniet van een heerlijk biertje!

Beer Lovers Café

Een ander lokaal biertje is Leopold 7 en heeft een citrusachtige smaak. Deze kan je lekker drinken bij het Beer Lovers Café.

Avondeten

The Huggy’s Bar

Deze burgerbar heeft heerlijke burgers en zij geloven hier dat een burger het beste gegeten kan worden onder het genot van het perfecte biertje. Met ongeveer 40 burgers op de kaart en 8 zelfgebrouwen biertjes koppelen ze de hamburger alvast aan het juiste biertje. Heel erg gemakkelijk als je niet precies weet welk biertje er bij jouw burger past. Ik heb hier genoten van een Truffelburger en een Whitney biertje. Het Whitney biertje is een licht en verfrissend biertje, een typisch wit biertje, maar dan net wat anders.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BelgiëEuropa

Laat gerust een reactie achter