Cuba – Koloniaal Trinidad

Cuba - Koloniaal Trinidad

Vanuit Varkensbaai reden wij, met een tussenstop in Cienfuegos, naar misschien wel de mooiste stad op Cuba, Trinidad. Mede dankzij de Unesco-Werelderfgoed status is het één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De fel gekleurde huizen, historische gebouwen, smalle straten en de autovrije, met klinkers bestraatte, straten zijn erg kenmerkend van deze stad. Als je ’s ochtends wakker wordt door het geluid van de paardenwagens over de verharde wegen, denk je dat je in het verleden terecht bent gekomen.

De prachtige Cubaanse cultuur vind je op elke hoek van de stad terug en dat maakt deze stad dé ideale stad die je zeker moet meepakken op je reis door Cuba. Er zijn vele  casas particulares. Wij verbleven bij Tito Y Vicky. Ook hier waren de kamers schoon, ruim en voorzien van een eigen badkamer. Daarnaast was het ontbijt goed verzorgd en uitgebreid. Van broodjes en vers fruit, tot cake en pannenkoekjes. Een goed begin van de dag.

Wanneer je de stad zelf eenmaal gezien hebt is een bezoek aan Valle de los Ingenios leuk. Het is een prachtig gebied om rond te rijden en het bevat ook veel geschiedenis. Daarnaast kun je ook vanuit Trinidad het strand bezoeken. Rijd dan richting richting Playa Ancon. Het is een prachtig wit strand, waar je heerlijk kunt relaxen onder de palmbonen. Wij raden je aan om hier zeker een half dagje voor uit te trekken. Natuurlijk kun je hier ook met de taxi naar toe. Dit kost je ongeveer 8 cuc enkele reis.

Lees hieronder onze tips voor jullie bezoek aan Trinidad.

Plaza Mayor
Old Town Trinidad
Felgekleurde Straten

Old Town Trinidad

Wat wij het leukste aan Trinidad vinden is het slenteren door het prachtige koloniale centrum van de stad. Vergeet vooral je camera niet, je kunt er wel honderden mooie foto’s maken. Begin je wandeling in het centrum op Plaza Mayor. Alleen al dit pleintje en de kerk Sint Franciscus zijn veel foto’s waard. Vanuit Plaza Mayor kun je allerlei nauwe straatjes in waar je verschillende musea of kunstgalerijen kunt bezoeken. In de Lonely Planet staat ook een hele leuke route, van ongeveer 2 kilometer, waar je onderweg de prachtigste foto’s kan maken. Zeker een aanrader!

Museo Histórico Municipal

Het is ook erg leuk om Trinidad van bovenaf te bekijken. De populairste toren in Trinidad is de geelgroene klokkentoren van het Convento San Francisco, maar wij vonden de toren van Museo Historico Municipal veel leuker. Boven aan de stompe toren heb je een prachtig uitzicht op de beroemde klokkentoren en de kerk Sint Franciscus (zie de hoofdfoto). De prachtige gekleurde huizen kun je perfect vanaf dit punt zien. Het museum zelf is historisch ingedeeld en ook zeer leuk om door heen te wandelen. De entree bedraagt ongeveer 2 cuc per persoon. Het is elke cent waard!

Uitzicht vanaf de toren
De Toren van Museo Histórico Municipal

Parque El Cubano

Niet alleen de stad is prachtig maar het gebied rondom Trinidad is ook zeker een bezoekje waard, Wij zijn naar Parque El Cubano geweest en hebben een wandelroute van ongeveer 2km heen en 2km terug gelopen richting de prachtige Cascada Javira. De wandelroute is erg mooi en je wordt omringd door groen. Ook de waterval is een mooi gezicht. Neem vooral je zwemkleding mee want je kunt erg mooi zwemmen onder de waterval en bij de grotten die rondom de waterval zijn. Er is geen gelegenheid om je om te kleden dus wees daarop voorbereid.

Mirador de la loma del puerto

Richting Valle de Ingenios kom je langs Mirador de la Loma del Puerto. Het is een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de vallei. Er zit een restaurantje waar je de bekende cocktails kan bestellen maar je kunt ook je eigen eten en drinken meenemen en daar nuttigen. Het is een perfect punt om even te gaan zitten en te genieten van een heerlijk drankje en het prachtige uitzicht. Ook kun je hier een canopytour doen. Een sportieve activiteit over de prachtige vallei. Er is een parcours van 5 banen en het kost ongeveer 10 cuc p.p.

Manaca Iznaga

Valle de los Ingenios is een vallei vol suikerrietplantages ongeveer 10 kilometer vanaf Trinidad. Een bezoekje aan de vallei is een leuke trip voor een halve dag. Wij zijn er met de auto naar toe gereden maar mocht je geen eigen transport hebben kun je er ook met de stoomtrein naartoe. Het is een speciale trein voor toeristen. De rit richting de vallei is erg mooi. Landschappen vol suikerriet en groene heuvel. De natuur op Cuba blijft een prachtig gezicht. Wij stopten bij Manaca Iznaga, een oude slavenplantage met een grote toren waar je van bovenaf een geweldig uitzicht hebt over de vallei. Bij Manaca Iznaga is er ook gelegenheid om te lunchen of drankjes te nuttigen.

Manaca Iznaga
Cascada Javira
Mirador de la loma del puerto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: CubaTrinidad

Laat gerust een reactie achter