Ljubljana bezienswaardigheden

Ljubljana bezienswaardigheden

Ljubljana, de drakenstad en de hoofdstad van Slovenië, is een van de meest compacte hoofdsteden van Europa. Volgens een legende heeft de Griekse prins Jason een draak gedood in het moeras. Vervolgens heeft hij op die plaats de Drakenstad, Ljubljana, gesticht. De stad is zoals gezegd heel compact en daardoor zijn alle bezienswaardigheden in het centrum goed te voet te bewonderen in een straal van maximaal 20 minuten.

Dwars door Ljubljana heen is de Ljubljanica rivier te vinden. Deze rivier is beeldschoon en het is erg leuk om langs de rivier te lopen. Als je loopt richting de botanische tuinen via de rivier heb je genoeg bankjes waar je lekker kan ontspannen. In het centrum zijn er ook veel restaurantjes te vinden aan de Ljubljanica. Wil je wat ontspanning ga dan naar het Tivoli Park in het noordwesten van de stad. dit is hooguit 10 minuten lopen, maar dan ben je in een oase van rust.

Ljubljanica
Ljubljanica rivier
Ljubljana Butcher's Bridge
Butcher’s Bridge

Ljubljana Castle

Al zo’n 900 jaar staat er bovenop een heuvel het Ljubljana Castle, die neerkijkt op het historische centrum van de stad. De muur en de uitkijktoren geven dan ook een schitterend uitzicht over de stad en je begrijpt ook meteen waarom ze het kasteel daar gebouwd hebben. Een groot verdedigingswerk waarvandaan je de gehele omgeving goed kunt zien. Waar je vroeger naar boven moest lopen kun je tegenwoordig ook voor de gemakkelijkere manier kiezen, namelijk met een kabelbaan. In het kasteel bevindt zich tevens een poppenmuseum. en er is momenteel ook een tentoonstelling over draken te vinden.

Ljubljana Castle
Uitzicht bij Ljubljana Castle

Prešerenplein & Tromostovje

Het Prešerenplein is het plein dat voor de drie bruggen (Tromostovje) ligt. Het plein is het belangrijkste plein van Ljubljana en ontworpen door de Sloveense architect Jože Plečnik die ook op de rest van de stad zijn stempel heeft gedrukt.

Metalkova

Wil je ook eens wat anders zien, dan het nette en strakke stadscentrum ga dan naar de wijk metalkova. Dit is een levendige wijk waar veel jonge mensen ‘s avonds samenkomen voor goede feestjes en om lekker te ontspannen na een lange dag studeren of werken. Het is momenteel één van de hipste plekken van Europa.

Preserensquare
Metalkova

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: LjubljanaSlovenië

Laat gerust een reactie achter