Ljubljana Hotspots

Ljubljana Market
Ljubljana Hotspots

Ljubljana is een plek met veel lekkere eettentjes. Wij hebben hier onwijs kunnen genieten van heerlijk eten.  Er zijn veel eettentjes met gezond eten, maar ook kun je hier genieten van een heerlijke pizza. Wij hebben een paar tips verzameld waar je heerlijk kunt eten wanneer jij in Ljubljana bent.

Cajna Hisa

Voor een lekker ontbijt of lunch kun je een broodje halen bij Cajna Hisa. Dit restaurant heeft ook een zeer ruime voorraad aan thee wat dus perfect is voor een theeliefhebber zoals ik. Daarnaast is de bediening zeer vriendelijk!

Julija

Wil je traditionele Sloveense gerechten proberen? Ga dan langs Julija. Het kan zeer druk zijn om hier te eten dus kom op tijd of kom doordeweeks! Uiteraard kan je hier ook reserveren. Ik at hier een heerlijke biefstuk met een portsaus en kaas Shtruklji (dumplings). Als toetje had ik crème brûlée met aardbeien. Erg lekker!

Cajna Hisa
Julija
Heerlijke biefstuk bij Julija
Biefstuk met Shtruklji bij Julija in Ljubljana

Pizzeria FoculuS

Wil jij een snelle hap en een lekkere pizza, dan kan je het beste gaan eten bij Pizzeria FoculuS. Deze pizzaria trekt veel jongeren en maakt heerlijke pizza’s uit de steenoven. Er is keuze uit een ruim aanbod en voor een hele goede prijs. Prima voor als je niet lang uit eten wilt. 

Nebotičnik

Nebotičnik betekent in het Engels skyscraper. Vanuit dit gebouw heb je een schitterend uitzicht over de stad en kun je genieten van bijvoorbeeld een lekker gebakje zoals wij hebben gedaan. Wij hadden namelijk een heerlijke maanzaadcake, Prekmurska Gibanica, besteld.

Prekmurska Gibanica
Prekmurska Gibanica
Uitzicht bij Nebotičnik
Uitzicht bij Nebotičnik

Food Tour ‘Taste Ljubljana’

Tijdens ons bezoek in Ljubljana hebben wij een food tour gedaan. De food tour heet Taste Ljubljana en werd begeleid door Simona Skubic. Zij geeft tours voor zowel ‘I Feel Slovenia’ en andere organisaties. Het leuke aan het doen van deze foodtour is dat je 5 verschillende typische Sloveense drankjes en hapjes krijgt. Je gaat verschillende restaurantjes af en bij elk krijg je een hapje en drankje. Op deze manier ontdek je snel de Sloveense keuken en kom je veel over het eten in de stad te weten. Echt een aanrader!

Vismarkt
Vismarkt
Rara wat is dit?
Rara wat is dit?

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: LjubljanaSlovenië

Laat gerust een reactie achter