Maleisië: Budget

Khoo Kongsi

Maleisië mag eigenlijk niet op je bucketlist ontbreken als je een rondreis door Azië wil maken. Het is een prachtig land met unieke plekjes, gastvrije mensen, ontzettend lekker eten en nog veel meer. Maleisië is een relatief goedkoop land, maar toch hoorden wij dat de kosten, het ten opzichte van andere Aziatische landen (Thailand etc.), hier wat hoger liggen. Gelukkig hebben wij dit niet zo ervaren en daarom onze kosten op een rij gezet.

Wij hebben 22 dagen in dit beeldschone land mogen doorbrengen. Helaas hebben wij alleen het vasteland kunnen bezoeken en niet Maleisisch Borneo. Deze is daarom ook niet mee genomen in ons prijsoverzicht. Hetzelfde geldt voor Taman Negara.

Vervoer

Bus

Vanuit Singapore pakten wij de bus naar Maleisië, om vervolgens ook per bus door Maleisië rond te gaan reizen. De bus is in Maleisië een goed vervoermiddel om het land te ontdekken. Tevens is de bus ook goedkoop en bij lange reistijden stoppen zij ook tussendoor. Voor de gehele rondreis met bus door Maleisië waren wij ongeveer €42,50 per persoon kwijt. Ook namen wij de ferry richting Langkawi. Deze kost ongeveer €15 per persoon.

Metro

In Kuala Lumpur heb je een uitgebreid metrosysteem, waarmee je de hele stad kan ontdekken. Deze metro ritjes zijn ook redelijk goedkoop en voor een paar haltes betaal je minder dan €0,50.

Taxi

Een taxi rit in het centrum van een stad kost ongeveer 10 Maleisische ringgit (omgerekend 2.50 euro). In Penang en Kuala Lumpur liggen de prijzen voor een taxi rit wat hoger en ben je al gauw €10 kwijt. Een taxi rit van het vliegveld naar bijvoorbeeld het centrum van Kuala Lumpur kost ongeveer €16.
In totaal heeft het vervoer ons ongeveer €150 voor 2 personen gekost. In dit bedrag hebben wij onze busreizen, metrokaartjes, taxi ritjes en de ferry ticket meegerekend.

Hatten Hotel Malakka

Eten

Wij hebben in totaal ongeveer 400 euro uitgegeven aan eten. Zoals in bijna elk Aziatisch land kun je ook in Maleisië goedkoop eten. Vaak waren de kosten voor eten ongeveer €9 per dag per persoon. Wij maakten dan meestal wel gebruik van het ontbijt in het hotel/hostel. Op deze manier hebben wij een beetje geld bespaard. Mocht je buiten de deur willen ontbijten, dan ben je ook niet heel veel meer kosten kwijt. Waarschijnlijk maar een paar euro.

Overnachtingen

De overnachtingen in Maleisië hebben ons in totaal ongeveer 720 euro gekost. Wij verbleven in totaal 21 nachten in Maleisië. Omgerekend kostten dit ons dus ongeveer 16 euro per persoon per nacht. Wij kozen wel vaak voor wat simpele hotels hierdoor konden wij besparen op de hotel kosten. Eenmaal hebben wij in een super luxe hotel gelogeerd. Dit was het Hatten Hotel in Malakka. Een prachtige locatie.

Khoo Kongsi

Excursies

Veel mooie excursies kun je op eigen houtje regelen. Deze zijn dan ook vaak goedkoper dan dat je het laat organiseren. Hieronder zie je een greep van de excursies & bezienswaardigheden die wij hebben gedaan:

  • Baba & Nyonya Heritage Museum (in Malakka) – €3,35 p.p.
  • Bird Park (in Kuala Lumpur) – €14,50 p.p.
  • Een dagtour in Cameron Highlands incl. bezoek aan theeplantage – €20,- p.p.
  • Kookcursus + Kookboek bij Pearly van Penang Home Cooking School – €66,- p.p.
  • Khoo Kongsi (in Penang) – €2,10
  • Cheong Fatt Tze, Blue Mansion (in Penang) – €3,60

Zoals je kan zien zijn de prijzen behoorlijk verschillend, maar over het algemeen wel erg goedkoop. Deze prijzen komen uit april/mei 2017.
In totaal zijn wij ongeveer 800 euro per persoon kwijt geweest. Dit is exclusief vliegtickets. Nu hebben jullie een beetje een idee wat jullie kwijt kunnen zijn voor een rondreis door Maleisië. Zoals je ziet kun je voor een mooie prijs een prachtige rondreis maken.

Aquarium in Kuala Lumpur

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Cameron HighlandsGeorgetownKuala LumpurMalakkaMaleisië

Laat gerust een reactie achter