Maleisië – Cameron Highlands

Aardbeien farm Cameron Highlands
Maleisië - Cameron Highlands

Als je wilt ontsnappen aan de hitte van Maleisië, ga dan naar de Cameron Highlands. Dit ligt uiteraard gewoon in Maleisië, maar is 1500 meter boven zeeniveau en daarmee is dit het hoogst gelegen gebied van het vasteland van Maleisië. Door de hoge ligging is het ongeveer 20/25 graden. Heerlijk!

Wij zijn hier twee dagen gebleven en hebben een dagtour gedaan met Eco Cameron, die ons langs alle highlights van de regio bracht. Op deze manier konden we alles zien in een zeer korte tijd.

Theeplantage

De grootste attractie van Cameron Highlands zijn de theeplantages van Sungai Palas BOH. Je krijgt bij de theevelden een uitgebreide uitleg. Bijvoorbeeld dat als je een theeplant niet consequent trimt, het kan groeien tot een volwaardige boom. Daarom trimmen ze de theeplanten iedere 3 weken. Ieder onderdeel van de bladeren van de plant is te gebruiken voor een andere thee smaak. Er wordt uitgelegd dat hoe verder je een theeplantage in loopt, hoe meer slangen en schorpioenen je zal tegenkomen. Daarom gaan de werkers er in een plastic pak heen, wanneer ze gaan snoeien!

Hierna zijn we naar de fabriek gegaan, waarin ze het proces van thee maken laten zien. Het drogen, het rollen, het fermentatie proces en het sorteren. Geniet hier vervolgens van een lekker kopje thee en een gebakje.

Vlindertuin en insectenfarm

In Cameron Highlands zit ook een vlindertuin en een insectenfarm. Op het eerste gezicht denk je misschien ah gats een vlindertuin, die heb je toch ook in Artis? Dat klopt, maar de insectenfarm is toch wel erg vermakelijk om te zien. Voornamelijk omdat de meeste dieren in Cameron Highlands in het wild te vinden zijn, met uitzondering van de wasbeer en de konijnen. De slangen en de schorpioenen bijvoorbeeld zijn hier wel veelvuldig te vinden. Aangezien we geen zin hadden om ze in het wild tegen te komen is dit de ideale manier om ze te zien.

Theeplantage in Cameron Highlands
Theeplantage in Cameron Highlands
Vlinder in de vlindertuin
Vlinder in de vlindertuin
Cameron Highlands dierentuin
Hij houdt ons goed in de gaten!

Mossy Forest

The Mossy Forest is een uniek bos op één van de hoogst gelegen plekken in Cameron Highlands. Alles wordt in dit bos bedekt met mos en wanneer je op het mos staat of wanneer je het aanraakt gaat het mos dood en duurt het honderden jaren voordat het mos weer is terug gegroeid. Om deze reden loop je over houten planken door het bos heen. Heerlijk om te ontspannen en te genieten van deze bijzondere natuur en ook om even stil te staan bij het beschermen van deze natuur.

Voor een ontsnapping aan de zinderende hitte van Maleisië is de Cameron Highlands de ideale plek. Geniet hier van temperaturen rond de 20 graden, maar neem wel een paraplu mee! Ga uit van een regenbuitje per dag.

Mossy Forest
Bomen onder het Mos!
Uitzicht vanaf Mossy Forest
Uitzicht vanaf Mossy Forest

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Cameron HighlandsMaleisië

Reacties (8)

Laat gerust een reactie achter