Maleisië – Georgetown (Regio Penang)

Khoo Kongsi
Maleisië - Georgetown (Regio Penang)

Op je reis door Maleisië is de stad Georgetown in de regio Penang een echte aanrader. De regio van Penang ligt in het noordwesten van het land en heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners, een drukke maar heerlijke plek om lekker te genieten van een veelzijdig Maleisië. Wij verbleven in de hoofdstad Georgetown, waar het oude en nieuwe Maleisië elkaar ontmoet. De kleine straatjes waar oude gebouwen en kleine lokale restaurantjes worden afgewisseld met grote shopping malls met daarin alle bekende ketens, zoals McDonalds, Starbucks en H&M. Al met al een mooie regio waarin je van alles kunt doen.

Streetart

Zeg je Georgetown, dan zeg je streetart. Wanneer je in reisgidsen of online zoekt naar bezienswaardigheden in Georgetown dan wordt vooral de vele streetart genoemd. In de meeste hotels of bij de tourist information offices kun je een map krijgen met daarop alle streetart hotspots. Loop de route door de stad en laat je verrassen door de verscheidenheid van de vele creatieve kunstwerken.

Upside Down Museum

Het ‘Upside Down Museum’ is niet een museum waar je ondersteboven van raakt. Het is eigenlijk niet eens een museum, al hadden wij die indruk wel voordat we er naar binnen stapten. Zodra je je ticket hebt gekocht moet je plaatsnemen in de wachtruimte, want er kunnen niet teveel mensen tegelijk naar binnen! Natuurlijk, logisch, nou ja eigenlijk niet want het is toch een museum? Maar goed, zodra jouw nummer in beeld verschijnt en je daadwerkelijk het ‘museum’ instapt begrijp je waarom. Rondom de verschillende decors (die uiteraard allemaal ondersteboven zijn) staan telkens medewerkers van het museum klaar om je camera aan te pakken en foto’s van je te maken. Ze doen voor hoe je moet poseren en na een paar keer klikken heb je leuke foto’s die zeker in je fotoalbum van je reis door Maleisië moeten komen!

Streetart
Streetart
Upside Down Museum

Kookcursus op Penang

Als je dan toch in Maleisië bent en daar geniet van het heerlijke eten kan je gelegenheid, om het lekkere eten zelf te leren koken, niet aan je voorbij laten gaan. Wij hebben dan ook een geweldige kookcursus gedaan op Penang. Deze kookcursus werd gegeven door Pearly. Pearly geeft kookles aan veel vakantiegangers, maar ook aan sterrenkoks. Je krijgt deze kookles in groepen van maximaal 8 mensen en iedereen krijgt zijn eigen kookstation. Na het koken mag je alles lekker opeten. Als je meer over deze kookcursus wilt weten, lees dan hier mijn verslag.

Khoo Kongsi

De Khoo Kongsi is een groot Chinees clan complex. Khoo Kongsi is opgericht in 1835. De leden van de Khoo-clan verzamelden zich toen om een vereniging te vormen voor het welzijn van deze mensen, die hun reis van China naar de nieuwe wereld Maleisië maakten. In het complex zitten huizen, een tempel, de ontmoetingshal, kantoren, een opera stadion en winkels. Dit is de plek waar de leden van de Khoo Kongsi Clan leefden. De tempel van de clan is schitterend en adembenemend. Een echte aanrader om te bezoeken.

Khoo Kongsi
Penang Homecooking School
Markt op Penang

Peranakan Museum & Blue Mansion

Daarnaast heb je ook nog het ‘Peranakan Museum’ en ‘The Blue Mansion’ in Penang. Het Peranakan Museum is een ‘Baba Nyonya’ huis. In dit huis is alles in evenwicht en symetrisch, Yin en Yang, net zoals in andere ‘Baba Nyonya’ huisjes. Je kunt er bijvoorbeeld een hele grote sieradencollectie zien en handgeborduurde schoentjes. Je krijgt eerst een rondleiding en daarna mag je zelf rondlopen. Zelf vonden wij het ‘Baba Nyonya’ huis in Malakka toch nog het leukste.

In ‘The Blue Mansion’ krijg je ook een rondleiding en wordt het verhaal verteld van Cheong Fatt Tze. Het is niet alleen een museum, het is ook een hotel. Het is wel een beetje duur. Er worden maar drie rondleidingen op per dag gegeven en het kan dan ook tamelijk druk zijn tijdens een rondleiding.

Peranakan Museum
Blue Mansion

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GeorgetownMaleisië

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter