Maleisië – Kuala Lumpur

Uitzicht vanaf de trap naar de Batu Caves
Maleisië - Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië is er uiteraard één die je niet mag overslaan op je reis door Maleisië. Van haar indrukwekkende gebouwen, het vele groen middenin de stad tot het heerlijke eten. Een stad om heerlijk in een paar dagen te verkennen en een must see in Maleisië.

Petronas Towers

Waar je ook bent in Kuala Lumpur de City de Petronas towers zijn overal vandaan te zien. Deze torens steken boven de rest van de stad uit waardoor je er niet aan ontkomt. Stap uit bij de metrohalte KLCC en je bevindt je gelijk recht onder de torens. Onderaan de torens zit een gigantische shopping mall met allerlei luxe winkels. Tevens kun je tegen betaling met de lift naar de 40e verdieping van de toren waarna je over de loopbrug naar de andere toren kunt lopen. Het is wel aan te raden om even van te voren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Batu Caves

Één van Maleisische national treasures en een van de meeste heiligste Hindoe locaties zijn toch wel de Batu Caves. Het ligt net buiten Kuala Lumpur, maar het is gemakkelijk te bereiken met de trein. Deze tempel trekt al meer dan 120 jaar pelgrims aan. De tempel wordt overspoeld door kleine ondeugende aapjes en hordes toeristen dus be prepared!

Wanneer je aankomt bij de Batu Caves valt je gelijk een gigantisch gouden beeld op. Het standbeeld is Lord Murugan, een god uit India die staat voor de overwinning. Daarna beklim je de trap van 272 treden. Let wel op dat je niks in je handen hebt of alles stevig in je handen vasthoudt. De aapjes zijn namelijk heel erg vlug en jatten alles als je niet oplet!

Naast de hoofd tempel, die gratis is, heb je ook nog de Dark Cave. Hier kan je een rondleiding krijgen van 45 minuten en van alles te weten komen over de vleermuizen, slangen en spinnen die daar leven.

Kuala Lumpur Batu Caves
Batu Caves in Kuala Lumpur
Batu Caves
Batu Caves
Petronas Towers
Petronas Towers

Aquarium

Na het bezoek aan de Petronas towers, is het maar een klein stukje lopen naar het aquarium. Maak een mooie wandeling door het park achter de torens en je kan daarna zo een groot gebouw inlopen aan de andere kant van het park. In dit gebouw zitten conferentiezalen, winkels en eetgelegenheden, maar de leukste bezienswaardigheid hier is toch wel het aquarium. Waan je in de onderwaterwereld en geniet van de vele mooie, lelijke en raarste vissen die onze planeet te bieden heeft. Steek je hand in een waterbak vol met kleine haaien als je durft en zorg ervoor dat je op tijd bent bij de voedertijden. Hierbij gaan namelijk één of twee duikers het aquarium in om de vissen (en schildpadden) te voeren. Dit geeft je een uniek beeld over het voeren van vissen en is zeker iets anders dan een handjevol vissenvoer in je eigen kleine vissenkom strooien ;). Kortom een leuke To-do voor jong en oud!

Central Market

De centrale markt van Kuala Lumpur is geopend in 1888. Je kan hier traditionele kleding, souveniertjes en antiek kopen, maar je kan hier ook heerlijk Maleisisch eten. Wat we ook een aantal keer hier gedaan hebben. Ze verkopen hier ook heerlijk Japans ijs, namelijk Japanese Ice Floss. Dit is hemels en moet je zeker weten proberen! Bij een uitgang van Central Market kan je ook tekeningen of zelfs schilderijen laten maken. Is dat niet een leuk aandenken?

Aquarium in Kuala Lumpur
Aquarium in Kuala Lumpur

KL Bird Park

In Kuala Lumpur zit ook nog een gigantisch vogelpark. Veel van de vogels mogen vrij rondlopen/vliegen in het park. Het vogelpark is verdeeld in vier zones. Dit park is ideaal voor kinderen, omdat je veel dichterbij sommige vogels kan komen dan normaal. Je kan hier zelfs met een aantal vogels op je schouders op de foto gaan.

Kuala Lumpur is een grootste wereldstad, maar er zijn genoeg oases van rust te vinden in deze stad. Je hoeft alleen maar te weten waar je moet zoeken. Deze stad zit vol met lekker eten, van Maleisisch tot Indisch. Neem de tijd om deze stad te ontdekken.

Kuala Lumpur Bird Park
Kuala Lumpur Bird Park

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Kuala LumpurMaleisië

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter