Met de Intercity Bus door Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland Intercity bus
Met de Intercity Bus door Nieuw Zeeland

Mijn vriend en ik wilden zo goedkoop mogelijk door Nieuw-Zeeland heen reizen en hadden ook al snel besloten dat we liever niet zelf wilden rijden door Nieuw-Zeeland. Mede doordat het huren van een auto ons veel kon gaan kosten, maar ook omdat we liever niet een hele dag wilden rijden. Na verdere onderzoek kwamen wij op het idee om met de bus te gaan reizen.

In Nieuw Zeeland zijn er verschillende busmaatschappijen. De Intercity Coachlines is een bekende buslijn maar er zijn ook diverse backpackers bussen zoals Stray en Kiwi Experience.

Intercity Bus

Na veel research, kozen wij uiteindelijk om te gaan reizen met de Intercity bus. Deze bus wordt door inwoners zelf ook vaak gekozen, wat natuurlijk altijd een prettig idee is, en daarnaast vonden wij dat deze bus het beste aansloot op onze wensen.

Flexipass

Bij de Intercity Bus kun je kiezen voor een Flexipass. Met de Flexipass koop je uren waarmee je met de bus kan rondreizen. Om in bezit van Flexipass te komen, boek je online je tickets, waar vervolgens je naam op komt te staan. Hierdoor hoef je alleen maar je ticket van te voren tonen via je mobiel en mag je boarden. Er is genoeg ruimte om je bagage onderin te plaatsen. Wat ook leuk om te weten is dat met de Flexipass je ook gebruik kunt maken van de ferry van het Noordereiland naar het Zuidereiland.

Wij hebben uiteindelijk een Flexipass aangeschaft voor 60 uur. Dit kostte ons ongeveer 270 euro per persoon. Met deze buspas hebben wij onze gehele rondreis kunnen maken. Na afloop hadden we zelfs 6 uur nog over.

Voordelen van de Intercity bus

  • De flexipass zorgt ervoor dat je met gemak van A naar B kan rijden. Het is goedkoper dan een auto huren en je hoeft ook geen benzine te kopen.
  • De buschauffeurs zijn over het algemeen zeer vriendelijk en vertellen soms ook leuke weetjes over de weg waar ze overheen rijden.
  • Wanneer je lang in de bus zit, stopt de bus ook regelmatig. Soms stopt de bus bij toeristen hotspots, zoals Hokitika en de ‘Pancake rocks’ en je krijgt ook gewoon lunchpauze. Je krijgt dan de kans om in de plaats waar je bent op zoek te gaan naar een leuke plek om wat te eten.
  • Heel soms heb je wifi in de bus, dat is wel lekker als je 8 uur in de bus zit, maar onze grote redding was de downloadfunctie van Netflix. Met genoeg series op je iPad of telefoon, hou je het makkelijk vol!

Nadelen van de Intercity bus

  • De bussen rijden beperkt. Soms rijdt een bus maar 1 keer op een dag. Dus er is wel wat planning vereist. Reserveer de bus ook een dag van te voren via de website, want vol=vol. Het is gelukkig bij ons nooit voor gekomen dat we de bus die we wilden, niet gehaald hebben.
  • Je kan alleen naar de plekken waar de bus komt of tours doen om op bepaalde plekken te komen.

Conclusie

Wij vonden het een hele fijne ervaring om te reizen met de Intercity bus. Wij zijn met de bus naar bijna iedere plaats gegaan waar we heen wilden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat de bus niet heel vaak rijdt. Je kunt daar natuurlijk, met je planning, rekening mee houden. Met deze optie kun je in ieder geval geld besparen tijdens je prachtige rondreis door het mooie Nieuw-Zeeland.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-Zeeland

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter