Nieuw-Zeeland – Auckland

Nieuw-Zeeland - Auckland

Auckland, ook wel City of Sails, is de grootste stad van het Noordereiland en onze eerste stop in Nieuw-Zeeland. De Moari’s noemen de stad Tamaki Makaurau. Als je dit vertaalt, betekent dit de City of Lovers. De Maori’s wonen al sinds 1250 in Nieuw-Zeeland. Ongeveer 600.000 Nieuw-Zeelanders (1 op de 8) noemen zichzelf Maori, een woord dat ‘normaal, gewoon mens’ betekent. In theorie is hun taal één van de officiële talen in het land, maar in de praktijk spreekt iedereen Engels.

Auckland is een van de grootste steden met de meeste inwoners die wij in Nieuw-Zeeland zullen bezoeken. Wat ons gelijk al opvalt, is de vriendelijkheid van de mensen in Nieuw-Zeeland. Mensen op de straat gaan gerust een gesprek met je aan zonder dat ze iets van je willen. Wij zaten in het vliegtuig naast een Kiwi, dit is een bijnaam voor Nieuw Zeelanders waar ze heel trots op zijn, die ons gelijk aanbood om wat geld te besparen en ons af te zetten bij ons hostel. Voor slechts 10NZD gaf hij ons een lift, terwijl dit 16NZD per persoon zou kosten, als wij de bus zouden pakken. Dit was alvast een fijn begin! Zoals te verwachten hadden wij wel last van een flinke jetlag en hadden wij onverwacht slecht weer in Auckland. Gelukkig zijn er zat leuke dingen te doen als het regent.

Wat te doen wanneer het regent

Auckland war memorial museum

Dit museum is eigenlijk een must wanneer je naar Auckland gaat. De entree van het museum kost 25 NZD per persoon, maar dat is het ook zeker helemaal waard. Het museum bevindt zich in het park ‘Auckland Domain’, waar in de zomer veel cricket wordt gespeeld. De begane grond heeft een grote Maori collectie, de eerste verdieping gaat vooral om de uitgestorven dieren die vroeger leefden in Nieuw Zeeland en de tweede verdieping gaat over de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Toen wij er waren was er een speciale tentoonstelling over Nieuw Zeelandse muziek, je kon op een ukelele spelen en genieten van heerlijke muziek. In dit museum kun je prima 2 à 3 uur vertoeven. Een goede optie wanneer het buiten regent.

Wisten jullie dat Nieuw Zeelands grootste artiest aller tijden Lorde is? Zij is bekend van het liedje ‘Royals’.

Auckland gallery

De Auckland gallery is zeer geschikt voor kunstliefhebbers. De toegang van de galerij is gratis, tenzij je speciale tentoonstellingen wil bezoeken. De galerij beschikt over allerlei schilderijen en beelden van Nieuw Zeelandse kunstenaars, maar ook zijn er schilderijen van Claude Monet en Pablo Picasso te vinden.

Auckland War Memorial
Auckland War Memorial
Auckland War Memorial
Auckland Gallery

Tips voor wanneer het weer droog is

Het kijken van rugby

Rugby is, zoals de meeste mensen weten, de populairste sport in Nieuw-Zeeland. In Auckland hebben wij een rugby wedstrijd gekeken. Niet een van de All Blacks (het nationale team) maar een spannende pot tussen de Blues en de Highlanders in het stadion Eden Park. De wedstrijd bijwonen vonden wij een behoorlijke happening. Het bleef spannend tot de laatste minuut en uiteindelijk wonnen de Highlanders met 12-16. Het.publiek gedroeg zich netjes in het stadion en wij hebben geen gekke dingen meegemaakt.

Mount Eden

Mount Eden is met 196 meter de hoogste vulkaan van Auckland en ook één van de mooiste uitkijkpunten over de hele stad. De hike naar de top zou je in ongeveer 10 minuten kunnen afleggen. Hiervoor moet je wel redelijk getraind zijn, anders doe je er zeker langer over. Als je aan de top komt, zie je een super groene krater van ongeveer 50 meter diep. Echt een mooi uitzicht. Onderweg kregen wij regen en bewolking. Hierdoor konden wij niet goed genieten van ons uitzicht.

Rugby in Eden Park
Rugby in Eden Park
Mount Eden
Mount Eden

De Haven

Als ‘City of Sails’ heeft Auckland een grote haven vol met grote cruiseschepen, luxe jachten en kleinere bootjes (zie kop foto). Het is heel leuk om hier rond te wandelen en te kijken naar alle mooie schepen. Zeker als je een boten liefhebber bent. Bezoek ook zeker even de overdekte vismarkt en geniet van een heerlijke Fish and Chips. Als wij mooier weer hadden gehad, dan waren wij ook zeker naar Waiheke Island en One Tree Hill gegaan. Daar moet je zeker ook heen gaan als het weer het toe laat.

Auckland Street Art

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AucklandNieuw-Zeeland

Laat gerust een reactie achter