Nieuw-Zeeland: Budget

Watervallen bij Franz Josef Gletsjer
Nieuw-Zeeland: Budget

Wij denken nog vaak terug aan de reis naar Nieuw-Zeeland, waar wij 32 dagen zijn geweest. Wij hebben onze kosten even voor jullie op een rijtje gezet.

Vervoer

Wij hebben ervoor gekozen om te reizen met de Intercity bus en wij hadden aan een kaart van 60 uur genoeg. Deze ‘strippenkaart’ kostte €270,-. Wat neerkomt op €8,15 per dag per persoon voor openbaar vervoer. Wil je meer lezen over onze ervaring met de bus? Lees dan dit artikel

In het vliegtuig naar Auckland zaten we naast een heel erg vriendelijke jongeman die ons een lift heeft gegeven naar ons hostel, dus hiervoor hoefden we niet gebruik te maken van de shuttle.

Eten

We hebben indien de keuken goed was voorzien van pannen en keukengereedschap redelijk vaak gekookt. Ongeveer 3 keer per week gingen we zelf koken in het hostel . Gewoon spaghetti met wat tomaten, een uitje, kipfiletje en kruiden, die in het hostel aanwezig waren. Op deze manier hebben we flink wat geld bespaard op het eten. Uiteraard zijn we ook genoeg uit eten geweest. Voor lunch haalde we meestal een heerlijk broodje bij een supermarkt en voor het ontbijt hadden we vaak eitjes of tosti’s die we in het hostel maakten. Op deze manier kwamen we uit op €13,00 per dag per persoon, inclusief een wijnproeverij in Queenstown.

Accomodatie

Nu hebben we de echte prijs killer. We hebben in zowat ieder hostel gekozen voor een privékamer, soms met prive badkamer en soms zonder. Een paar keer hebben we op een slaapzaal geslapen. Uiteraard kan je dit veel goedkoper doen, door alleen maar op slaapzalen te slapen, maar wij vonden wat privacy erg lekker. Uiteindelijk hebben we €30,20 per persoon per nacht betaald.

Excursies

Wij hebben in Nieuw-Zeeland veel hikes en musea bezocht. Uiteraard heb je hier ook genoeg excursies voor de sensatiezoekers, namelijk bungeejumping of raften. Deze kosten meestal rond de €150 euro per sprong en daarnaast moet je nog betalen voor de foto. Hieronder een greep van de kosten die wij hebben gemaakt:

  • Rugby ticket – €20,-
  • Waitangi Treaty ground – €26,-
  • Hobbiton – €53,- (inclusief transfer van matamata naar hobbiton)
  • Boottocht in Taupo – €24,-
  • Abel Tasman Park – €51,-
  • Milford Sound – €84,-
  • Rondleiding door Cadburyfabriek – €14,-

De genoemde prijzen zijn van maart/april 2017 en veranderen vaak. Bekijk daarom altijd de website van de Touroperator.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-Zeeland

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter