Nieuw-Zeeland – Christchurch

Christchurch Botanische Tuin
Nieuw-Zeeland - Christchurch

Een stad in puin. Dat is de beste manier om deze stad te beschrijven. Zes jaar na een flinke aardbeving, waar bijna 200 mensen bij omkwamen, zijn de sporen nog steeds zichtbaar. De bewoners proberen er het beste van te maken en de stad krabbelt langzaam terug naar zijn oude glorie: De grootste stad op het Zuidereiland. Ondanks de tekenen van deze tragische gebeurtenis, is het een prachtige stad met hele leuke bezienswaardigheden en activiteiten.

Botanische Tuin

De botanische tuin van Christchurch lijkt onaangebroken te zijn door de aardbeving. Het is nog steeds een tuin van rust. Vol rust. Ideaal om te gaan picknicken op een warme zonnige dag. Neem een kleedje mee, wat broodjes en wat wijn en geniet van de mooie omgeving.

International Artic Centre

Het International Artic Centre is vlakbij het vliegveld van Christchurch te vinden. Wij hadden een hele vroege vlucht, 6.15 s’ochtends, vanuit Christchurch naar Singapore (via Melbourne). Daarom verbleven we een nachtje bij Juicy Snooze vlakbij het vliegveld. Hier kwamen we al vroeg aan en dus konden wij naar het international Artic Centre gaan. Dit centrum is zeer geschikt voor kinderen.

In dit centrum mag je namelijk een Antarctica storm meemaken, Uiteraard voor maar een paar minuten. Er zijn hier ook twee films met een 4D experience en je kan een enerverend ritje doen in een Hägelund, waarbij je samen met een professionele chauffeur een rondje maakt over een hobbelig en zwaar terrein om zo een impressie te krijgen hoe men op de Zuidpool per voertuig reist. Je moet het eigenlijk zelf ervaren maar een tipje van de sluier : dit is bepaald niet comfortabel, maar net zoals de sneeuwstorm duurt het maar even, waardoor het een enerverende ervaring is. Er zijn ook levende pinguïns, die het niet in het wild kunnen redden. Op sommige dagen zijn er zelfs husky’s om te aaien en knuffelen.

Desalniettemin is Christchurch nog lang niet het oude. Veel gebouwen liggen nog in puin. Wat steen voor steen is afgebroken door de aardbeving wordt nu voorzichtig weer opgebouwd, aardbevingbestendig en vol met nieuwe multifunctionele gebouwen. Ook de Cathedraal staat nog steeds op instorten, maar ze komen er wel. Beetje bij beetje..

Christchurch Botanische Tuin
Christchurch Botanische Tuin
International Artic Centre
International Artic Centre

Re:START Mall

De Re:START Mall bestaat uit allemaal verschillende container winkeltjes en foodtrucks. Deze Mall werd in de wereld geroepen vanwege de alles verwoestende aardbevingen van 2010-2011. Het vorige winkelcentrum is namelijk grotendeels verwoest tijdens deze aardbevingen. Een gedeelte van het winkelcentrum is nu te vinden bij de Re:START Mall.

Hier kan je overigens heerlijk eten. Wij hebben hier de pizza geprobeerd van Base Woodfire Pizza. Tevens zit hier ook een geweldig Griekse foodtruck, namelijk Dimitri’s Greek Food en hier kan je heerlijke souvlaki’s halen.

Pizza bij Base Woodfire Pizza
Pizza bij Base Woodfire Pizza
Re:START Mall
Re:START Mall
Dimitri's Greek Food
Dimitri’s Greek Food

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-Zeeland

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter