Nieuw-Zeeland – Dunedin

Chinese Garden

Dunedin is dé studentenstad van Nieuw-Zeeland. Wanneer je door de stad loopt zie je ene universiteit na de andere. In Dunedin staat de oudste universiteit van heel Nieuw-Zeeland, the University of Otago. Naast universiteiten staat er ook een gigantische chocolade fabriek in Dunedin. Deze fabriek is van Cadbury, een Engelse snoepfabriek. Je snap wel dat ik, als chocolade liefhebber, helemaal in de wolken was. Deze fabriek gaan wij zeker even bezoeken! Verder hebben wij vooral genoten van de omgeving en de verschillende musea die deze stad te bieden heeft.

Otago Museum

Er zijn twee Otago Musea in Dunedin. Beiden musea zijn compleet anders, maar wel gratis. Het Otago Museum wijdt zich meer aan onderwerpen uit de verre geschiedenis en plantenkunde. Hiernaast zijn er veel opgezette dieren en als je goed zoekt vindt je wellicht een paar levende. Het Otago Museum is het oudste geschiedenis museum van Nieuw-Zeeland.

Toitu Otago Settlers Museum

Het Toitū Otago Settlers Museum is ook erg leuk om te bezoeken. Met verschillende tentoonstellingen over voertuigen, kleding etc. Dit museum gaat meer om de geschiedenis van de mensen uit Nieuw-Zeeland en de voorwerpen die ze gebruik(t)en. Naast het Toitū Otago Settlers Museum is de Chinese garden en het treinstation te vinden.

Chinese Garden

Ben je de musea, het drukke verkeer en de vele studenten op straat zat en ben je toe aan een andere omgeving, rust en thee, ga dan naar de Chinese garden. Waan je in China terwijl je door de tuin loopt en geniet volop van de stilte die dit biedt. De tuin is volledig gemaakt van geïmporteerde materialen uit China. De zusterstad van Dunedin is zelfs Shanghai. De tuin is gebouwd ter ere van de Chinese mensen in Dunedin en omgeving. De eerste chinezen arriveerde in de tijd van de Gold Rush in 1860. Deze chinezen kwamen hier om in de goudmijnen te werken.

Thee in de Chinese Gardens
Thee in de Chinese Gardens
Poort naar Chinese Garden
Poort naar Chinese Garden

Cadbury World

Cadbury is een bekende Engelse snoepfabrikant. In 1930 werd de Cadbury fabriek in gang gezet. Hun eerste snoepje Jaffa’s zijn nog steeds een groot succes hier in Nieuw-Zeeland.

Samen met mijn vriend hebben we een rondleiding door Cadbury World gekregen. Helaas ging de rondleiding niet door de fabriek zelf heen. Gelukkig kregen wij wel genoeg informatie en heerlijke chocolaatjes mee om te proeven. Tijdens de rondleiding kom je ook langs een chocolade trein. Hier zit vloeibare chocolade in en deze mag je met hun ingrediënten proeven. Bijvoorbeeld hun heerlijke chocolate crumbs. Deze doen zijn in al hun chocolade maar zijn nergens te koop. Ook heb je chocolade waterval. Helaas niet zo groot als Charlie and the chocolate factory, maar wel net zo leuk.

Dus mocht je een echte chocolade addict zijn is deze rondleiding zeker een leuk idee om te doen.

Goodie bag van Cadbury World
Goodie bag van Cadbury World
Cadbury World
Cadbury World

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DunedinNieuw-Zeeland

Laat gerust een reactie achter