Nieuw-Zeeland – Hobbiton

Nieuw-Zeeland - Hobbiton

Op de Alexander boerderij, dichtbij Matamata, ligt het magische plaatsje Hobbiton. Dit plaatsje is over de hele wereld bekend. Het is namelijk de filmset van de wereldberoemde trilogieën: The Lord of the Rings en The Hobbit. Deze films zijn beide opgenomen in het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland. De set die je nu nog kan bezoeken is de filmset van The Hobbit. De set van de Lord of the Rings was na het filmen al afgebroken. Na het afbreken van de filmset, bleven de mensen maar naar het mooie landschap van de Alexander boerderij kijken. Toen de nieuwe trilogie ‘The Hobbit’ begon, besloten ze een langer houdbare set te bouwen, zodat mensen van over de gehele wereld deze set konden bezoeken, Zo gezegd, zo gedaan.

Hobbiton
Hobbiton
Hobbiton

De tour

Tijdens onze Nieuw Zeeland reis hebben wij Hobbiton bezocht. De set kun je alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. De entree van van de set kost 79NZD p.p en dat is omgerekend ongeveer €52, Voor deze entree prijs krijg je 2 uur lang een rondleiding door Hobbiton en een heerlijk drankje in the Green Dragon.

Voor een echte LOTR fan is dit een must do tijdens je reis door Nieuw Zeeland. Wij hebben deze films al zo vaak gezien en daarom stond deze trip ook hoog op ons lijstje. Dit mochten wij niet missen. We vertrokken vanuit het plaatsje Matamata. Matamata is een bekende plaats geworden vanwege deze filmset. De tour begint bij de I-site. De I-site zit gevestigd in een nagebouwde hobbit woning, waardoor je je gelijk in de magische wereld van Tolkien waant.

Vanuit deze plek werden wij opgehaald door een bus met de gids als chauffeur. Onderweg naar het Hobbitdorp vertelde hij hoe de bewoners van Matamata geheimhoudingscontracten moesten tekenen, zodat er niet over de films zou uitlekken. Daarnaast kregen wij ook korte videoclips van het dorp te zien, om de bezoekers al gelijk in de juiste sfeer te krijgen.

Eenmaal aangekomen in het dorp bevind je je gelijk op de plek waar het in de films allemaal begint. Je staat op het punt waar Gandalf (the white wizard) de ‘Shire’ met zijn paard en wagen binnenrijdt. Onze rondleiding door dit iconische dorp ging verder. Onze gids nam ons door het hele dorp mee en vertelde daarbij verhalen over de films en hoe de hobbit huisjes gemaakt zijn. Ook werd er verteld over hoe je kon zien welke beroepen de bewoners hebben. Wij hadden het geluk dat het stralend mooi weer was. Hierdoor voelde deze plek nog magischer aan en had je het idee dat je echt door de beroemde ‘shire’ heen liep.

We sloten de tour af door naar het café ‘The Green Dragon’ te gaan, waar je kon kiezen uit vier hobbit drankjes om je voor het laatst nog even in de wereld van de Hobbit te wanen. De drankjes waren heerlijk en een goede afsluiting van een prachtige tour.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: HobbitonNieuw-Zeeland

Laat gerust een reactie achter