Nieuw-Zeeland – Nelson

Abel Tasman Park
Nelson

Nelson, een pittoresk plaatsje gelegen in het noorden van het Zuidereiland, is de ideale uitvalsbasis om het Abel Tasman park te bezoeken. Tevens heeft Nelson veel kunstgalerijen en veel lokale wijn uit de omgeving.

Centrale punt

In Nelson is het centrale punt van Nieuw-Zeeland te vinden, wat uiteraard ook een schitterend uitzichtpunt is voor deze stad. Hiervoor zal je wel een korte hike naar de top van een berg moeten lopen. Deze berg is te vinden bij de botanische tuinen, waar de eerste rugby wedstrijd is gespeeld in Nieuw-Zeeland.

Abel Tasman Nationaal Park

Het Abel Tasman Park is natuurlijk het pareltje dat vlakbij Nelson ligt. Dat maakt het ook de ideale plek om het park te verkennen. Abel Tasman is de eerste ontdekkingsreiziger die naar Nieuw-Zeeland kwam. Hij heeft zelf geen voet op het land gezet, omdat hij was gevaren richting een plantage waar de Maori aan het werk was. Die verdedigde hun plantage en jaagde de Nederlandse Abel weer weg. Abel vernoemde het land naar de provincie waar hij vandaan kwam ‘Zeeland’. Nieuw-Zeeland.

Onze ervaring

Het park is een schitterend en vooral ook groot park. Je kan hierheen gaan met een watertaxi en je bij een van de haltes laten afzetten en dan een stuk lopen in het park en je bij de volgende halte weer laten oppikken. Je kan uiteraard ook de Abel Tasman Coast Track lopen. Hier doe je zon 3 tot 5 dagen over en het is zon 60km. Wij vonden dat een iets te grote hike dus we zijn van Medlands Bay naar Anchorage gaan lopen. We hebben hier een heel erg mooi landschap gezien en zeehonden.

Deze hike is prima te doen. Het is wel van belang dat je mooi weer hebt wanneer je het park bezoekt.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: NelsonNieuw-Zeeland

Laat gerust een reactie achter