Nieuw Zeeland – Rotorua

Wai-o-Tapu Champagne Pool
Nieuw Zeeland - Rotorua

Rotorua is de kern van de Maori gemeenschap en volgens velen de mooiste stad in Nieuw-Zeeland. Helaas ruikt het stadje ook de hele dag naar rotte eieren. Dit komt door de zwavellucht. De stad ligt op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Een stad die bekend staat als een geothermaal gebied. Hier is de grond een stuk warmer dan normaal en kunnen er hierdoor ieder moment geisers verschijnen. Geniet daarom in dit plaatsje van de natuur, de geisers en de warmtebronnen die hier te vinden zijn. In Rotorua hebben wij natuurlijk deze mooie natuurverschijnselen opgezocht maar ook genoten van heerlijke ontspanning en heerlijk eten. Lees alle tips hieronder!

Night market

Op donderdagavond is er altijd een night market in Rotorua. Wat een geluk was het dan ook, dat wij op een donderdagavond in deze stad aankwamen. De night market bestaat uit een markt vol verschillende eetkraampjes, De naam verraadde het natuurlijk al. Na een lange reis was dat ‘een spekkie voor ons bekkie’. Wij hadden wel trek en door al het lekkere aanbod konden we onze maag zeker goed vullen. Voor iedereen is er namelijk wel wat lekkers. De marktkraampjes bieden van alles aan. Van Mexicaans tot Italiaans eten. Ook is de Oosterse keuken, met bijvoorbeeld Chinees en Vietnamees, vertegenwoordigd. Ik genoot van een lekker Vietnamees broodje en mijn vriend van een heerlijk bakje Thaise bami.

Polynesian spa

Vlakbij ons guesthouse, ‘Kiwi as Guest House’, was de ‘Polynesian Spa’ te vinden. Dit was voor ons maar een paar minuten lopen. Deze spa zit aan Lake Rotorua en gebruikt uitsluitend de natuurlijke bronnen uit de omgeving. Alle baden hebben hierdoor een minimale temperatuur van 38 graden Celsius. Dit houdt in dat afkoelen na een lange dag niet mogelijk is. Toch hebben wij hier heerlijk kunnen ontspannen na een lange dag reizen.

Vietnamees Broodje: Bahn Mi
Night Market
Night Market
Polynesian Spa

Whakarewarewa of Te Puia

Whakarewarewa village en Te Puia cultureel centrum zijn twee toeristische attracties die samen een geothermaal park delen. Wij hebben gekozen om naar het Whakarewarewa dorp te gaan, omdat hier een Maori gemeenschap echt leeft. Het dorpje Whakarewarewa wordt al eeuwenlang bewoond door de oorspronkelijke bewoners, de Maori. Te Puia daarentegen wordt gesponsord door de regering. In dit dorpje zie en leer je hoe ze gebruik maken van de geisers en GEEN misbruik. Je krijgt een rondleiding door het dorp en je ziet hoe ze Hangi food, een traditionele manier om eten te bereiden, maken boven de geisers. Ook in je hier een culturele voorstelling bijwonen. Persoonlijk vonden wij de culturele voorstelling bij Waitangi leuker, maar het was erg interessant om te zien hoe ze leven met geisers en hoe ze omgaan met de continue veranderende omgeving. Echt een aanrader!

Wai-o-Tapu

Wai-o-Tapu is het meest kleurrijke vulkanisch gebied met diverse geothermische bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland. Van felgroene meren tot een champagne poel. Een van de geisers die je kunt bewonderen in Wai-o-Tapu is De Lady Knox Geiser. De Lady Knox Geiser spuwt ongeveer 1 keer binnen 24 tot 48 uur. Het park wil niet dat iedereen de hele dag rond hangt bij de Geiser en daarom wekken ze deze geiser iedere dag om 10:15 kunstmatig op. Wij waren hier natuurlijk bij. De uitbarsting van de geiser produceert een waterstraal die tot 20 meter hoog kan komen en meer dan een uur kan duren. Dit is wel afhankelijk van het weer. Tijdens de uitbarsting krijg je een uitleg over de geschiedenis van de Geiser.

Na deze indrukwekkende show, zijn we het park binnen gegaan. Wat ons betreft is de Champagne Pool dé ster van het park. De Champagne pool is de grootste bron van het park. Hij heeft een doorsnee van 60 meter, een mooie oranje rand en borrelende water. Hij is gevormd door een enorme uitbarsting zo’n 900 jaar geleden. Hiernaast kun je binnen het park ook zwavelgrotten, grotten die geel kleuren en koude en kokende modderpoelen zien. Een wandeling van ongeveer anderhalf uur brengt je langs de bezienswaardigheden. In totaal hebben wij rond de 3 kilometer gelopen.

Rotorua heeft voor iedereen iets te bieden en daarom een must visit op je reis door Nieuw-Zeeland, je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Whakarewarewa
Hangi Maaltijd in Whakarewarewa
Hangi Maaltijd in Whakarewarewa
Wai-o-Tapu Devil's Bath
Devil’s Bath in Wai-o-Tapu

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-ZeelandRotorua

Laat gerust een reactie achter