Nieuw-Zeeland: Route in 5 Weken

Nieuw-Zeeland: Route in 5 Weken

Onze route door Nieuw-Zeeland

Wij kwamen aan in Auckland, een van de grootste steden van Nieuw-Zeeland, na 30,5 uur onderweg te zijn geweest. Dit duurde voornamelijk zo lang, omdat wij een overstap hadden van wel 9 uur in China. Wij waren nog aan het twijfelen of wij het vliegveld zouden verlaten, maar wij waren zo kapot dat wij op het vliegveld van Guangzhou waren gebleven.

Onze Planning

Aucklanddag 01 t/m 03
Paihiadag 04 t/m 06
Matamatadag 07
Taupodag 08 t/m 09
Wellingtondag 10 t/m 11
Pictondag 12
Nelsondag 13 t/m 16
Franz Josefdag 17 t/m 20
Wanakadag 21 t/m 23
Queenstowndag 24 t/m 28
Dunedindag 29 t/m 30
Christchurchdag 31 t/m 34

Auckland

In Auckland hebben wij 3 nachten geslapen. Wij hadden vooral de eerste dag veel last van een jetlag. Wij waren per ongeluk toch overdag in slaap gevallen en hadden ook door 3 wekkers heen geslapen. Wat nog nooit eerder was gebeurd. Wat wij vooral leuk vonden te doen in Auckland was het bijwonen van een rugbywedstrijd! Lees meer over wat wij hebben gedaan in Auckland.

Paihia (Bay of Islands)

Vanuit Auckland gingen we door naar Paihia, wat ligt in the Bay of Islands. Wat wij daar het leukste vonden om te doen was naar Russel gaan en naar waar de Waitiangi Treaty was getekend. Vanuit hier kan je verder gaan naar het noorden, naar bijvoorbeeld het noordelijkste puntje bij Cape Reinga of naar de oeroude bomen bij Hokianga. Wij besloten hier weer terug naar beneden te gaan. Lees meer over Paihia en de Waitiangi Treaty.

Auckland War Memorial
Auckland War Memorial
Welcome to Paihia

Matamata

Vervolgens gingen wij naar Matamata, waar we eigenlijk niet meer hebben gedaan dan de tour over de filmset van ‘the Hobbit’. Wat overigens heel gaaf was. Lees in dit artikel meer over de tour van de filmset van ‘the Hobbit’.

Rotorua

Vervolgens gingen wij snel verder naar Rotorua. Rotorua is het plaatsje wat continue naar rotte eieren ruikt. Echt. Wij maken geen grapje. Dit komt doordat het plaatsje ligt in een geothermaal gebied. Wij zijn hier heerlijk naar een spa geweest en naar Whakarewarewa, een maori dorp dat met de natuur meeleeft en gebruik maakt van het geothermale landschap. Vanuit hier hebben wij ook een geweldige excursie gedaan naar Wai-o-Tapu. Wai-o-Tapu is het meest kleurrijke vulkanisch gebied met diverse geothermische bezienswaardigheden van Nieuw Zeeland. Van felgroene meren tot een champagne poel. Echt heel speciaal. Lees meer over Rotorua hier. 

Hobbiton
Hobbiton
Wai-o-Tapu Devil's Bath
Devil’s Bath in Wai-o-Tapu

Taupo

Vanuit Taupo kan je de Tongariro Crossing doen, wat een pittige wandeling is, maar je kan hier ook genieten van de prachtige natuur met watervallen en een gigantisch meer. Wat wij hier nog meer hebben gedaan, kan je hier lezen.

Wellington

Nu komen we alweer aan op het laatste plaatsje van het Noordereiland. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. In Wellington zit het nationale museum van Nieuw-Zeeland. Te Papa Tongerewa, wat ook wel betekent de plek van de schatten van het land. Het nationale museum is trouwens ook gratis en daarmee dus ook goed voor je budget! Lees meer over Wellington hier. 

Lake Taupo
Lake Taupo

Picton

Vanuit Wellington gingen we met de ferry door naar Picton op het zuidereiland. Picton heeft een strandje en is een idyllische kustplaatsje. We verbleven hier 1 nacht en vertrokken de volgende ochtend richting Nelson.

Nelson

Vanuit Nelson hebben we een excursie gedaan naar het Abel Tasman Nationale Park en zijn wij naar het middelste punt geweest van Nieuw-Zeeland. Helaas hadden wij wat minder goed weer toen we naar het Abel Tasman park waren en regende het de hele dag lang. Lees hier wat wij nog meer hebben gedaan in Nelson.

Franz Josef

Vanuit Nelson vertrokken we naar Franz Josef, een klein dorpje met ongeveer 320 inwoners. Dit dorpje ligt op ongeveer 20 minuten wandelen naar het Nationale Park van Westland en heeft een beeldschone gletsjer. Als wij ooit nog een keer terug gaan naar dit park, willen wij zeker weten de Heli Hike doen op de gletsjer. Helaas werd het bij ons tot tweemaal toe afgezegd vanwege de wolken. Je kan er ook voor kiezen om naar Fox Glacier te gaan en deze gletsjer te bezoeken. Lees hier onze ervaringen bij Franz Josef.

Abel Tasman Park
Abel Tasman Park
Watervallen bij Franz Josef Gletsjer
Watervallen bij Franz Josef Gletsjer

Wanaka

Wanaka is de stad van de boom in het meer. Het is een rustig plaatsje en ideaal om een paar dagen wat rustiger aan te doen en om lekker naar de bioscoop te gaan!

Queenstown

Vanuit Wanaka reizen we door naar Queenstown. Queenstown is de ‘adventure capital of the world’. Hier kan je van alles doen met betrekking tot extreme activiteiten, zoals bungeejumpen en skydiven, maar wij genoten hier vooral van het heerlijke eten. Lees hier wat wij in Queenstown hebben gegeten.

de boom van Wanaka
de boom in het meer Wanaka
Queenstown
Queenstown

Dunedin

Dunedin is de studentenstad van Nieuw-Zeeland. Wij bezochten hier de Cadbury chocolade fabriek en een Chinese tuin. Lees hier onze ervaringen in Dunedin.

Christchurch

Als laatste komen wij aan in Christchurch, waar ons vliegtuig vertrekt naar Singapore. Zes jaar na een flinke aardbeving, waar bijna 200 mensen bij omkwamen, zijn de sporen van de aardbeving nog steeds zichtbaar. Het mooiste was om te zien hoe de mensen omgingen met de verwoeste gebouwen en bijvoorbeeld een winkelcentrum hebben gebouwd in containers. Daarnaast is het bezoeken van de International Artic Centre een echte aanrader en wij vonden het vooral erg leuk om in een Hägelund te rijden. Lees hier meer over deze ervaring.

Cadbury
Cadbury
International Artic Centre
International Artic Centre

Wil je lezen over hoe we door het land hebben gereisd of wat ons budget was? Deze artikelen komen eraan!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AucklandBay of IslandsDunedinFranz JosefHobbitonNelsonNieuw-ZeelandQueenstownRotoruaTaupoWanakaWellington

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter