Nieuw-Zeeland – Taupo

Huku Falls
Nieuw-Zeeland - Taupo

Taupo is een stad met ongeveer 30.000 inwoners op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. De stad staat bekend door zijn ligging aan het Taupomeer (Lake Taupo) en is erg populair omdat het dichtbij het nationale park ‘Tongariro’ ligt. Lake Taupo is het grootste meer van Nieuw-Zeeland en heeft een oppervlakte dat net zo groot is als Singapore. De stad is omringd door prachtige natuur en heeft geweldige plekken waar je mooi kunt hiken. Wij zijn hier in totaal twee nachten geweest en hebben de populairste trekpleisters kunnen bezoeken.

Hot Springs

Als je in Taupo bent is het leuk om naar het spa park Hot Springs te gaan. Net als een aantal vorige plaatsen, waar we zijn geweest, bevind ook Taupo zich in een vulkanische omgeving. Dit zorgt voor prachtige natuur maar ook voor thermische activiteiten in de vorm van warmwaterbronnen. De Hot Springs is de beste gratis activiteit in het gebied Great Lake Taupo. In het spa park heb je natuurlijke hotsprings, mini watervallen, hete baden en een plek om te badderen waar de koelere Waitako (Rivier) zich mengt met het warme water. Kortom een ideale plek om even te relaxen. Houdt er wel rekening mee dat je je zwemkleding al aan hebt en zo min mogelijk waardevolle spullen meeneemt. Je kunt je hier namelijk niet omkleden en je spullen niet veilig opbergen.

Huku Falls

De Huku waterval is Nieuw-Zeelands meest bezochte natuurlijke attractie. Deze waterval is een van de snelst bewegende waterval van Nieuw-Zeeland. Het is zo snel dat een Olympisch zwembad in 11 seconden gevuld kan worden. De startplaats voor deze Hike begint in het Spa Park, waar het water zo helder is dat je er doorheen kan kijken en de vissen ziet zwemmen. Het is ongeveer een uur lopen naar de Huka Falls, maar ik raad aan om gewoon lekker de tijd te nemen en ervan te genieten. Bij de waterval is er ook een kraampje om wat versnaperingen en wat drinken te halen, mocht je dat nodig hebben voor de terugweg (de bus rijdt maar enkele keren per dag, grote kans dat je hem mist).

Spa Park
Spa Park met Hot Springs
Onderweg naar de Huku Falls

Boottocht op Lake Taupo

Op onze laatste dag in Taupo hebben wij een zeiltocht op Lake Taupo gemaakt. Deze mooie tocht hebben wij gedaan met de ‘Fearless Scenic Sailing Cruise’. De boot waarmee wij vaarden is een orgineel piratenschip uit Taupo. Hij vaart dan ook daadwerkelijk onder de piratenvlag. De bemanning van het schip was super vriendelijk en wij hadden het geluk om samen met een ander stel de boot voor onszelf te hebben. Het meer was die dag behoorlijk ruw maar dat maakte het zeilen des te spannender. Tijdens onze tocht hebben wij gevaren naar de Maori Rock Carvings en daarna hebben wij nog lekker op het water kunnen dobberen. De zeiltocht was prachtig op het grote meer en zeker een leuke ervaring om mee te maken.

Extremere activiteiten

Naast de wildwaterbronnen, de Huka Falls en het Taupomeer is Taupo ook hét plaatsje als je wat extremere activiteiten wilt ondernemen. Je kunt hier gaan skydiven, bungeejumpen of jet boating. Ook kun je een bus pakken vanuit Taupo om de Tongariro crossing te doen. In dit plaatsje is er voor iedereen wel iets te doen.

Maori Rock Carvings
Maori Rock Carvings
Lake Taupo
Lake Taupo

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-ZeelandTaupo

Laat gerust een reactie achter