Nieuw-Zeeland – Wanaka

de boom van Wanaka
Wanaka
Wanaka

Vanuit Franz Josef reisden wij naar Wanaka, het plaatsje dat bekend staat om de boom die in het water. Wanaka is een stadje op het Zuidereiland en heeft ongeveer 2500 inwoners. Aan de stad ligt een meer met dezelfde naam. Het stadje is een van de snelst groeiende plaatsen van Nieuw-Zeeland. Wij hebben hier twee nachten verbleven en besloten het hier rustig aan te doen. De afgelopen weken hebben wij weinig vrij genomen. Elke dag vlogen wij van hot naar her. Dit plaatsje was perfect om even te ontspannen en om een beetje bij te komen van de geweldige reis die wij aan het maken zijn.

De boom in het meer

In het Lake Wanaka staat er normaal gesproken één boom met z’n stronken onder water. Vervolgens kun je, in het meer, op een windstille dag een reflectie van de bomen en de wolken zien. Deze boom is wellicht de meest gefotografeerde boom van Nieuw-Zeeland. Helaas stond de boom bij ons niet in het water. Het had er namelijk al zes weken niet geregend. Gelukkig konden we wel een mooie reflectie zien in het kleine beetje water eromheen. Dit was eigenlijk net zo magisch. Gratis en voor niets te bewonderen.

Bioscoop Paradiso

Hier in Wanaka zijn wij, voor een authentieke ervaring, naar de local bioscoop gegaan. Er zijn slechts twee zalen beschikbaar. In deze bioscoopzalen staan normale bioscoopstoelen, maar ook auto’s waar je in kan zitten en heel veel banken. Ze hebben heerlijke verse koekjes en uiteraard popcorn. Je kunt hier heerlijk genieten van een unieke bioscoopervaring.

Uitzicht van Lake Wanaka
Uitzicht van Lake Wanaka
Lake Wanaka
Bioscoop Paradiso

Foodtrucks

We hebben veel foodstrucks gespot in Wanaka. Wij vonden zelf de burritos bij Burrito Craft erg geslaagd, ze waren wel een beetje pittig. De pizza’s van Francesca zijn ook erg lekker. De kleine/normale pizza’s zijn wel erg klein. Voor ons waren twee pizza’s net te weinig als avondmaal. Deze twee foodtrucks staan achter de new world en voor de cinema. Neem zeker een bezoekje als je in de buurt bent!

In Wanaka kun je natuurlijk ook geweldig hiken. Er zijn verschillende mooie wandelroutes. Daarnaast kun je ook lekker varen op het meer. Mocht je hier in de winter komen, dan is Wanaka ook een perfect plek om te skiën of snowboarden. Treble Cone en Cardona zijn bekende wintersport gebieden. Geniet gewoon lekker van Wanaka wanneer je hier bent.

Francesca's Pizza
Francesca’s Pizza
Burrito Craft
Foodtruck Burrito Craft
Burrito van Burrito Craft
Burrito van Burrito Craft

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-ZeelandWanaka

Laat gerust een reactie achter