Nieuw-Zeeland – Wellington

Wellington
Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. De stad telt ongeveer 178.000 inwoners. Wellington ligt in het zuiden van het Noordereiland en is vernoemd naar de Hertog van Wellington. In het Maori heeft Wellington twee namen: Te Whanganui-a-Tara en Poneke. De eerste naam doelt op de haven van Wellington en betekend de grote haven van Tara. De tweede naam, Poneke, wordt weinig gebruikt omdat er vermoed wordt dat het afkomstig is van de Engelse bijnaam voor de stad: Port Nick. Wellington is tevens ook de stad om met de ferry naar het Zuidereiland te gaan.

Te Papa Tongerewa

Te Papa Tongerewa is hét nationale museum van Nieuw-Zeeland en kortweg bekend als Te Papa. De naam ‘Te Papa Tongerewa’  kan vertaald worden als de plek van de schatten van het land. Binnen het museum zijn er zes verdiepingen met exposities van de rijke geschiedenis, cultuur en natuur van Nieuw-Zeeland.  Wij hebben, tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland, al vaak kennis mogen maken met de schatten van dit mooie land. Daarom was het juist ook erg leuk en interessant om in dit museum rond te lopen. Het beste van dit museum is, dat de meeste collecties ook nog eens gratis zijn.

Toen wij Te Papa bezochten, had het museum een speciale tentoonstelling. Deze tentoonstelling ging over de oorlog bij Gallipoli. Hiervoor hadden ze grote wassen beelden gemaakt die er levensecht uitzagen. Inclusief zweetdruppels. Dit was erg indrukwekkend gemaakt en mooi op te zien. Er is ook een grote Maori collectie en opgezette dieren, zelfs een reuzeninktvis van 495 kilogram en met een lengte van 4.2 meter (de grootste in een museum ter wereld). Kortom, deze museum is zeker een bezoekje waard!

Mount Victoria

Mount Victoria, een schitterend uitzichtpunt over Wellington, is ongeveer 196m hoog. De heuvel ligt ten oosten van het centrum van Wellington. Het is een heerlijke plek om te genieten van het uitzicht over Wellington. Tevens is er in het bos rondom Mount Victoria ook een scène van Lord of The Rings opgenomen. Na ons bezoek naar de Hobbiton, vonden wij dit natuurlijk ook erg interessant. Wel wordt de verwijzing naar de film slecht aangegeven dus een beetje onderzoek en fantasie is vereist.

Te Papa Tongerewa: Gallipoli
Te Papa Tongerewa: Gallipoli
Uitzicht bij Te Papa Tongerewa

De Haven

De haven heeft een speciale betekenis voor Wellington. Je kan hier namelijk vanuit Wellington naar het Zuidereiland reizen. Het is een heerlijk haven om er rond te lopen en te genieten van het uitzicht.

Markten

Wellington heeft vele markten. Wellingtons oudste markt Harborside market is iedere zondag dé spot voor het proeven van de Local Cuisine. Op zaterdag is er in Wellington Underground market een kunst markt en lekker eten. Als je op een van deze dagen in Wellington bent, zijn deze markten toch echt een aanrader! Zeker als je van lekker eten en gezelligheid houdt.

Ferry

Vanuit Wellington reisden wij verder naar het Zuidereiland en het plaatsje genaamd Picton. Het is een paar uur reizen over het water om het Zuidereiland te bereiken. Naast de boot en vliegtuig is er geen andere manier om het Zuidereiland te bereiken. De Ferry rit was een mooie reis. Wij genoten hier erg van en hadden genoeg versnaperingen mee om de reis door te kunnen brengen. Zo namen wij namen afscheid van het Noordereiland en begon onze reis op het Zuidereiland.

Wellington

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Nieuw-ZeelandWellington

Een Reactie

Laat gerust een reactie achter