Noorwegen – Oslo Foodspots

Het eten in Noorwegen is over het algemeen heel duur. Niet alleen uit eten gaan is duur, maar ook het eten in de supermarkt. Vandaag ga ik het hebben over welke bijzondere dingen en vooral ook welke lekkere dingen wij hebben gegeten in Oslo en meer over de bezienswaardigheden van Oslo.

Brunost

Brunost is een bruine geitenkaas met een sterke gekarameliseerde smaak. Deze kaas is waarschijnlijk in het meerendeel van hotels te vinden in Oslo bij het ontbijtbuffet. Wij vonden deze kaas zelf niet heel erg lekker en hebben het bij 1 keer gehouden.

Kvikk Lunsj

Een Kvikk Lunsj is de Noorse variant van een KitKat. Het smaakt net zo lekker als een kitkat, maar is wel goedkoper, zelfs met de Noorse prijzen.

Pølse

Een goedkope lunch is een Pølse. Dit is simpelweg een lekkere hotdog. Dit wordt meestal in een broodje gerold of een pannenkoekje.

Hotdog
Kvikk Lunsj

Eettentjes

Mathallen

De Mathallen is een foodhall. Er is hier overal eten en genoeg keuze om ergens te gaan zitten en lekker te gaan lunchen of een lekker gebakje te nemen. Dit hebben wij dus ook gedaan. We hebben gegeten bij Skandinavia en ik had de Laks Smörrebröd en mijn vriend de Elandburger. Beide zijn zeker weten aanraders en uniek van smaak. Als toetje hebben we gegeten bij Mildrid’s Kjøkken en daar een heerlijke citroen merengue taartje gekocht (stiekem veel lekkerder dan bij Skandinavia).
Vulkan 5, 0178 Oslo, Noorwegen

Citroen Meringue taart van Mildreds Kjøkken
Laks Smørrebrød bij Skandinavia

Mucho Mas

De Mexicaanse keuken is goed vertegenwoordigd in Oslo, En ook in Bergen. Je kan heel lekker eten bij een restaurantje genaamd ‘Mucho Mas’. Wij hebben hier genoten van Nachos en Quesadilla’s. Het is een klein en intiem restaurantje en vaak ook wel vol. Als je hier wilt eten, moet je dus wel op tijd zijn. Daarnaast is de bediening zeer vriendelijk en het eten is uitmuntend.
Thorvald Meyersgt. 36, 0555 Oslo, Noorwegen

Mamma Pizza

Mamma Pizza is een kleine pizzeria met een beperkt aantal zitplaatsen. Hier kan je ronde pizza, vierkante pizza’s en pasta’s bestellen. Dit restaurant biedt net zoals Mucho Mas gratis water aan bij het eten. Als je het echt goedkoop wilt doen, kies je een paar vierkante pizza’s uit en neem je het gratis water. Dan heb je een goedkope en lekkere avondmaal. Wij hadden zelf een pizza Parma en een pizza Capricciosa die uitermate goed smaakte.
Dronningens gate 22, Oslo, Noorwegen

Kipquesadilla bij Mucho Mas
Nachos bij Mucho Mas
Pizza met parmaham bij Mamma Pizza

Kortom, wij hebben in Oslo allemaal leuke plekjes gevonden waar je goed kan eten. Wil je ook weten welke leuke plekken je in Oslo het beste kan bezoeken? Lees dan ons artikel over de highlights van de stad.

Wil je ook naar deze mooie stad? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €109 en 1,5 uur later zit jij straks ook in een stad met prachtige gebouwen, vol gezelligheid, mooie cultuur en heerlijk eten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: NoorwegenOslo

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter