Noorwegen – Bergen Highlights

Als je Bergen zegt, denken wij al gauw aan Bergen, het plaatsje in Noord-Holland, of aan het fenomeen bergen. Maar in Noorwegen is het een heel mooi plaatsje, dat gevestigd is tussen 7 bergen. Dit is de op 1 na grootste stad van Noorwegen.

Na drie dagen Oslo,hebben wij de trein gepakt richting Bergen. De beroemdste spoorweg van de Noorse Spoorwegen (NSB) is de Bergensbanen. Dit is door Lonely Planet uitgeroepen tot de beste spoorwegen ter wereld. Het is een zeven uur durende reis dwars door het mooiste wat Noorwegen te bieden heeft. De natuur. Vanaf Oslo rijdt de trein omhoog langs populaire skigebieden en bijzondere bergtoppen. Het wordt steeds kouder en je rijdt steeds hoger en het wordt steeds witter. Na een tijdje gaat de reis weer naar beneden waar het natter wordt en steeds meer fjorden in beeld komen.

Bezienswaardigheden

In Bergen ben je al gauw omringd door Fjorden. Pak daarom de boot en vaar tussen de fjorden door. In de haven zijn er boten die tours aanbieden die door de Fjorden te varen met informatie over de eilandjes en dorpjes die je tegen komt.

In de zomer kan je met alle gemak hiken naar de top van een paar bergen. In de winter gaat dit wat minder makkelijk. Daarom zijn wij met de kabelbaan naar boven gereden naar de top van de Fløyen en hebben we daar genoten van de natuur door te gaan hiken. Deze kabelbaan vertrekt ieder kwartier en later ieder half uur. Op de top van de berg Fløyen is een schitterend uitzicht over de stad Bergen en een mooi bos. In dit bos zijn er verschillende beelden van trollen, wat erg bekend is uit de noorse mythologie.

Het meest bekende plaatje van Bergen is Bryggen (“De Kade”). Bryggen is een reeks Hanze-handelshuizen en staat sinds 1979 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. In deze huisjes zitten nu vooral eetgelegenheden en souvernierswinkeltjes. Tussen deze winkeltjes zijn ook kleine straatjes waar nog meer winkeltjes inzitten.

De pittoreske vismarkt is een van de meest bezochte markten van Noorwegen. Deze markt is niet groot, maar wel erg leuk. Je kan bijvoorbeeld jouw vis uitzoeken en vertellen hoe je deze het liefst bereid hebt en dan wordt het voor jou bereid op de markt.

 

Uitzicht vanuit de trein
Vismarkt
Onderweg naar Fløyen

Eten in Bergen

Got Brod

Got Brod is een bakkerijtje waar je erg lekker kan ontbijten en lunchen. Dit bakkerijtje verkoopt alleen lokaal geproduceerde producten. Ze moedigen ook lokale boeren aan om biologisch te produceren. Dit bakkerijtje bestaat al sinds 1995 en het is er altijd druk. Je mag hier je eigen broodje beleggen met alles wat je erop wilt.

Vetrlidsallmenningen 19, 5018 Bergen, Noorwegen

Pepe’s Pizza

Pepe’s Pizza is een van de bekendste ketens in Noorwegen. Dit restaurant is ook gemakkelijk te vinden in Oslo. Er zijn hier heel veel keuzes voor pizza’s, maar je kan ook een halve pizza en een halve salade kiezen. Wij kozen voor een large pizza die we konden delen. Dit concept is dan ook heel erg bekend bij Pepe’s Pizza. Deze pizza hebben we zelf samengesteld met ingrediënten die wij zelf lekker vonden.

Torget 2, 5014 Bergen (Noorwegen)

Madame Felle

In één van de Hanze huisjes op de Hanzekade is dit restaurant te vinden. Dit restaurant staat bekend om zijn goede live muziek en is in het weekend vaak volgeboekt. Op de kaart staan heerlijke vlees- en visgerechten, zoals entrecote, spareribs, quesadilla’s en gamba’s.

Bryggen 43, 5003 Bergen, Noorwegen

Mijn reis naar Noorwegen was een groot succes en ik zou iedereen aanraden om deze reis een keer te maken. Wil je ook naar deze mooie stad? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €170 en 1 uur en 45 minuten later zit jij straks ook in een stad met prachtige gebouwen, vol gezelligheid, mooie cultuur en heerlijk eten.

Entrecote bij Madame Felle
Onbijt/Lunch bij Got Brod
Pizza bij Pepe’s Pizza

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BergenNoorwegen

Reacties (7)

Laat gerust een reactie achter