Noorwegen – Oslo Highlights

In November vertrokken wij, Kheira en haar vriend, naar Noorwegen om hier een week door te brengen. Drie dagen in Oslo, drie dagen in Bergen en een dag (ongeveer) in de trein van Oslo naar Bergen. Het was een zeer bijzondere reis en lees hier hun tips voor de bezienswaardigheden in Oslo.

Oslo is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Noorwegen en dat merk je duidelijk. In deze stad staat het koninklijk paleis van Oslo genaamd ‘Det Kongelige Slott’. Dit paleis is momenteel het verblijf van de koning van Noorwegen. Deze stad heeft indrukwekkende architectuur van het paleis en het ‘Operahouse’ tot ‘Rådhuset’, het stadhuis van Oslo. Het is tevens ook een van de duurste steden om bijvoorbeeld een lekker koud biertje te drinken.

Bezienswaardigheden

Mijn vriend en ik wilden heel veel zien in deze stad en hebben daarom een Oslo Pass voor 48 uur aangeschaft. Deze pas koste 490NOK en dat is ongeveer €54. Dit klinkt heel veel en dat was het natuurlijk ook, maar je krijgt hiermee toegang tot meer dan 30 musea en attracties en gratis openbaar vervoer. In 2017 is de prijs van de Oslo Pass omhoog gegaan, maar alsnog is het handig om te overwegen of dit niet goedkoper is. De pas kost nu 595NOK circa €66,-.

Een paar aanraders voor hele mooie musea zijn:

National Gallery

Dit is een leuk museum als je een echte kunstliefhebber ben, zoals ik! In dit museum bevinden zich namelijk de bekende schilderijen van de schilder Edvard Munch. Deze schilder is het meest bekend door het schilderij ‘De Schreeuw’.

Vikingship Museum

In dit museum staan drie echte vikingschepen en de bezittingen van de vikingen. Helaas wel nadat deze schepen waren leeggeroofd door dieven. Dit museum wordt binnenkort uitgebreid met nog meer informatie.

Kon Tiki Museum

Het Kon Tiki Museum was gek genoeg een van de leukste museum waar wij zijn geweest in Oslo. Dit museum ging over een onderzoeker die na de tweede wereldoorlog met 5 andere mannen van Peru naar Polynesië voeren door middel van een vlot. In dit museum staan hiernaast ook nog een ander vlot en laten ze zien welke dieren er onder zo’n vlot kunnen zwemmen. Dit museum is ook heel leuk voor kinderen.

“De Schreeuw” van Edvard Munch
Een vlot in Kon Tiki Museum

Nobel Peace Center

In Oslo wordt de prijs voor de vrede uitgereikt in het stadhuis. Dit is de enige Nobelprijs die in Noorwegen wordt uitgereikt. In dit museum zijn er mooie exposities over de winnaars van deze prijs.

Akerhuss Fortress

Het ‘Akerhuss fortress’ is een middeleeuws fort dat amper kon worden veroverd. Het kasteel is nog steeds militair gebied en dat kun je zien aan de militairen die hier rondlopen. Daarnaast is het fort wel dagelijks geopend voor bezoekers en kun je hier wel een uurtje vertoeven.

Uitzicht van Akerhuss Fortress

Natuur

Deze stad is omgeven door groen.Toen wij er waren was dit groen meer wit, omdat het winter was. Maar je kan gemakkelijk buiten de stad gaan om te genieten van de natuur en te ontsnappen van de drukte van een stad. Wij hebben dit echter niet gedaan, maar zijn naar een park gegaan waarvoor wel wat speurwerk nodig was. Wij zijn namelijk naar het Vigeland Park gegaan. Mijn vriend was hier heel sceptisch over, maar was vervolgens aangenaam verrast. Het is een mooi beeldenpark met 212 stenen en bronzen beelden. Al deze beelden waren gemaakt door Gustav Vigeland in een tijdsbestek van 35 jaar! Veel van deze beelden symboliseren de kringloop van het menselijk leven. Wij gingen hier vroeg in de ochtend heen en het was heel rustig, met af en toe een passerende jogger.

Binnenkort kan je hier meer lezen over wat wij allemaal hebben gegeten in Oslo. Oslo was een zeer geslaagde ervaring.

Kortom, wij hebben in Oslo allemaal leuke plekjes gevonden waar je weekendje weg goed mee kan vullen. Wil je ook weten waar je in Oslo goed kan eten? Lees dan ons artikel over de hotspots in Oslo.

Wil je ook naar deze mooie stad? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €109 en 1,5 uur later zit jij straks ook in een stad met prachtige gebouwen, vol gezelligheid, mooie cultuur en heerlijk eten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: NoorwegenOslo

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter