Reisroute Singapore en Maleisië in vier weken

Batu Caves
Route in 4 weken door Maleisië & Singapore

Het prachtige Maleisië barst van de groene natuur, bruisende cultuur en smaakvol eten. Maleisië is écht een heel mooi land. Goedkoop, prettig reisbaar, mensen spreken goed Engels en zijn super vriendelijk. Wij hebben een geweldige tijd gehad die ons door wereldsteden, langs jungles en theeplantages bracht.

Vanuit Nieuw-Zeeland vlogen wij naar Singapore. Hier begonnen wij onze rondreis door Singapore & Maleisië. Vier weken lang reisden wij rond per bus door dit prachtige land. Hieronder vind je onze reisroute en een aantal suggesties om jouw eigen reis in te delen. Handig om te weten is dat wij niet zijn geweest op Maleisisch Borneo, maar het wel volgens veel mensen een aanrader is.

Singapore

Wij verbleven 4 dagen en 4 nachten in Singapore. In principe is dit genoeg om de verschillende gebieden in de stad te onderzoeken. Mijn vriend is een formule 1 fan en hebben daarom ook even over het straat circuit van Singapore gelopen. Daarnaast zijn de unieke Gardens By the Bay echt een must en natuurlijk het luxe hotel Marina Bay Sands een iconisch punt in Singapore. Eigenlijk moet je wel 1 dag doorbrengen op het Sentosa Eiland. Dit staat bekend als het ‘fun island’, met bezienswaardigheden zoals Madame Tussauds en het Universal Studios Pretpark. Lees meer over wat wij hebben gedaan in Singapore.

Cloud dome van Gardens by the Bay
Cloud dome van Gardens by the Bay
Merlion van Singapore
Merlion van Singapore
Singapore Gardens by the Bay
Lichtshow bij Gardens by the Bay

Malakka

Vanuit Singapore pakten wij de bus naar Malakka. Wij gingen lopend de grens over en stapten vervolgens weer dezelfde bus in. Na een paar uur rijden kwamen wij aan in Malakka, een stad met een prachtig historisch centrum en een rijke geschiedenis. Malakka heeft Nederlandse invloeden, omdat het een kolonie is geweest van Nederland. Verder heeft de stad een leuke markt, Jonker street night market en een heel interessant museum over de Baba Nyonya. Wij verbleven 2 nachten in Malakka. Lees meer over onze avonturen in Malakka.

Red/Dutch Square
Red/Dutch Square

Kuala Lumpur

Vanuit Malakka pakten wij de taxi naar de busterminal en vervolgens de bus naar Kuala Lumpur. Wij verbleven 5 nachten in Kuala Lumpur. In Kuala Lumpur moet je echt naar de Batu Caves en naar de Central Market gaan. Ook is het erg leuk om de Petronas Towers te zien en naar het Bird Park te gaan. Lees meer over Kuala Lumpur.

Cameron Highlands

Vanuit Kuala Lumpur namen wij de bus naar Cameron Highlands en voor het eerst  was er gewoon een normale temperatuur. Hemels vonden wij het! In Cameron Highlands gingen wij naar een theeplantage van BOH en naar het ‘Mossy Forest’. Vooral het ‘Mossy Forest’ vonden wij erg mooi & interessant om te zien. Wil je meer lezen over Cameron Highlands? Lees dan ons artikel.

Wij gingen helaas niet vanuit Cameron Highlands naar Taman Negara, maar heb jij daar wel tijd voor, dan is het zeker een aanrader om daarheen te gaan.

Kuala Lumpur Batu Caves
Batu Caves in Kuala Lumpur
Theeplantage in Cameron Highlands
Theeplantage in Cameron Highlands

Penang

Penang staat bekend om het heerlijke eten en de waanzinnig mooie streetart. Ook waren wij in een bizar museum, namelijk een upside down museum. Wat dus een museum blijkt te zijn waarin er in iedere kamer foto’s van je wordt gemaakt met de meubels ondersteboven. Ook zijn er in Penang bizar mooie gebouwen. Wij verbleven hier 3 nachten.

Lees meer over Georgetown op Penang in ons artikel.

Langkawi

Onze laatste week brachten wij door op Langkawi, waar wij niks anders hebben gedaan dan eten en genieten van het strand & het zwembad. Heerlijk om bij te komen. Als je niet naar Langkawi wilt gaan, schijnt Perhentian Island ook erg mooi te zijn aan de andere kant van het land.

Dit was hoe wij onze reis door het vasteland van Maleisië hebben gedaan. Wil jij meer weten. Laat gerust je vragen achter in de reactie en dan zullen wij ons best doen om dit te beantwoorden!

Penang Homecooking School
Markt op Penang

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Cameron HighlandsGeorgetownKuala LumpurMalakkaMaleisiëSingapore

Laat gerust een reactie achter