Reisroute voor Tanzania en Zanzibar

De beroemdste safariparken ter wereld, ontelbare prachtige wilde dieren en een tropisch paradijs. Tanzania heeft het allemaal! Dit Afrikaans land is een geweldig land. Houd je van wilde dieren, slapen in de natuur, witte stranden en een nieuwe cultuur, dan moet je zeker eens naar dit land gaan. Wij maakten in juli een prachtige rondreis door Tanzania. Hier bezochten wij verschillende safariparken en het prachtige Zanzibar. Een route samenstellen is altijd lastig en onderzoek is hierbij altijd handig. Daarom delen wij graag onze ultieme reisroute voor Tanzania en Zanzibar.

Dag 1 Arusha

Onze fantastische vakantie begon in Arusha. Daar verbleven wij 1 nacht in ‘The Planet Lodge’ in Arusha. Na een lange vlucht van 10 uur en een overstap op Nairobi kwamen wij in de ochtend aan op het Kilimanjaro airport. Hier vandaan namen wij een taxi richting Arusha, dit duurt ongeveer een uurtje. De rest van de dag hebben wij eigenlijk niet veel gedaan. Bij het hotel hebben wij lekker in de zon gelegen en gerelaxt. Wij wilden goed uitrusten na de reis want de volgende dag zouden wij al vroeg opgehaald worden door onze safari organisatie ‘Soul of Tanzania’.

Mochten jullie wel wat meer van Arusha willen zien dan kunnen wij jullie aanraden om naar de markt in Arusha te gaan.

Dag 2 Tarangire Park

De volgende dag was het eindelijk zover dat onze safari vakantie begon. Wij werden rond 8 uur ‘s ochtends opgehaald door onze safari gids. Vanuit Arusha reden wij naar het Tarangire park. Dit is het eerste safari park waar wij heen gingen. Wij verbleven 1 nachtje in dit park. De naam van onze accommodatie was Tarangire Simba Lodge.

De rit van Arusha naar Tarangire duurt ongeveer 5 uurtjes. Rond lunchtijd kwamen wij daar aan en na een lekkere lunch gingen wij op een game drive tot 5 uur. Deze tijd is voldoende om het national park te bezoeken en te genieten van de eerste safari dag.

Dag 3-7 Serengeti

Vanuit het Tarangire National Park vertrokken wij richting de Serengeti. We stonden deze dag vroeg op, omdat de rit naar de Serengeti ongeveer 5-6 uur duurt. Daarnaast wilde wij onderweg ook graag een bezoekje brengen aan een Masai dorp.

Rond het middaguur kwamen wij aan bij de grote toegangspoort van de Serengeti. Vanuit hier moesten wij nog minstens 1-2 uur rijden richting het centrale gedeelte van het park. Hier was ook onze tentenkamp voor de komende 2 nachten. Wij verbleven in totaal 4 nachten in het het Angata camp. Twee nachten in Central Serengeti en 2 nachten in Serengeti North, waar de migratie plaatsvindt.

De Serengeti is onwijs groot. Hier zul je dan ook zeker de meeste diersoorten tegenkomen. Het landschap verandert snel en vooral in Central Serengeti zul je op elke vierkante meter dieren kunnen spotten. Wij hebben hier alle dieren gezien en met als hoogtepunt de migratie trek van duizenden gnoes en zebra’s die naar het noorden reizen. Helaas hebben wij de oversteek van de Mara rivier niet mogen zien maar zo gaat dat met natuur. Wij zouden jullie ook zeker willen aanraden om tijdens jouw safari hier de meeste nachten door te brengen.

Bezoek aan Masai Dorp

Van te voren heb ik getwijfeld over een bezoek aan een Masai dorp. Wij waren bang dat het erg toeristisch zou zijn. Uiteindelijk hebben wij er toch voor gekozen, het hoort toch bij het land en de cultuur en dat is iets waar wij altijd naar nieuwsgierig zijn. Gelukkig had de organisatie een dorp gekozen dat nog maar weinig door toeristen werd bezocht. Hierdoor kreeg je een goede, redelijk natuurlijke indruk van het dorp, de mensen en de gewoontes. Wij kregen een rondleiding van een jonge man die zelf Engels studeert in Arusha. Hij vertelde ons alles over hun gewoontes, leefstijl en familie. Het was enorm interessant en dus ook zeker een aanrader.

Dag 8 Ngorongoro Crater

Na de laatste nacht in de Serengeti maakten wij vaart richting de Ngorongoro. Tijdens onze tocht richting deze beroemde krater hadden wij onderweg nog een een game drive in het centrale gebied van de Serengeti. Uiteindelijk kwamen wij einde middag aan bij ons Hotel aan de rand van de krater. Wij verbleven hier 1 nachtje in het Ngorongoro Serena Hotel. Dit hotel ligt, zoals ik net al zei, aan de rand van de krater wat een onwijs mooi uitzicht geeft.

De volgende dag vertrokken wij erg vroeg om richting de krater te gaan. Eerst lijkt het erg mistig maar naarmate je meer naar beneden rijdt verdwijnt de mist en zie je de prachtige krater. In deze krater vindt je bijna alle soorten dieren. Alleen de giraffe zul je daar niet tegenkomen. Ook de luipaard is moeilijk te vinden. Dat komt omdat er hier geen bomen groeien waar de luipaarden in kunnen schuilen en de giraffe’s van kunnen eten. Naast het geweldige wildlife kun je ook genieten van prachtige landschappen. Ook hebben wij hier de neushoorn mogen spotten. Helaas zijn deze erg zeldzaam in het noorden van Tanzania.

Na de krater reden wij, in de middag, terug naar Arusha. Hier verbleven wij nog 2 nachten, voordat wij naar Zanzibar vlogen.

Dag 9-10 Arusha + Kilimanjaro

Voordat we lekker konden genieten van witte stranden, blauwe zee en cocktails hadden wij nog 1 cultureel dagje op de planning staan. Namelijk een ontzettend gave trip richting de kilimanjaro. Deze tour hadden wij ook geboekt via onze safari organisatie en hebben wij voor geen goud willen missen. Als je namelijk in Tanzania bent, kan een bezoek aan Afrika’s grootste berg natuurlijk niet missen.

Tijdens deze tour maakten wij een wandeling richting een prachtige waterval bij de Kilimanjaro en bezochten wij een lokale koffie boerderij. Vooral het laatste is ons erg bij gebleven. Ons bezoek aan deze lokale koffieboer kwam alles behalve toeristisch op ons over. Al zingend en dansend legden zij alles uit over het proces van koffie maken. Wij mochten dit ook zelf doen en daarna zelf proeven. Het was een onwijs leuke ervaring en zeker fijn om iets anders mee te krijgen van het land dan alleen safari en strand.

Dag 11-12 Stone Town, Zanzibar

Tijd om te relaxen! Na onze laatste nacht in Arusha vertrokken wij aan het einde van de ochtend met het vliegtuig naar Zanzibar.

De eerste twee nachten verbleven wij in Stone Town. Deze stad is een mix van Afrika, het Midden Oosten en Cuba. Onwijs sfeervol, fotogeniek en vol cultuur en geschiedenis. Ons hotel was Mizingani Seafront hotel. Dit hotel had wat ons betreft een perfecte ligging. Vlak aan het water en de grootste hoogtepunten van de stad lagen erg dichtbij. Op deze manier kon je gemakkelijk de stad ontdekken en daarnaast zag het hotel er ook nog erg mooi uit.

Dag 13-16 Jambiani, Zanzibar

In totaal verbleven wij anderhalve dag in Stone Town. Na de tweede nacht reden wij in de ochtend naar de zuidoost kust, waar wij drie nachten in Jambiani verbleven. Ons hotel heet het Casa del Mar. Het hotel ligt pal aan het strand en heeft een zwembad. Voor ieder wat wils dus. Deze dagen ondernamen wij bijzonder weinig. Wij genoten van de zon, de cocktail en de blauwe zee.

Dag 16-19 Matemwe, Zanzibar

Om nog eventjes meer te ontdekken van het eiland besloten wij na 3 nachtjes in Jambiani richting het noorden te rijden. Hier verbleven wij in het rustige Matemwe. Ons hotel hier heet de Sunshine Marine Lodge. Deze plek en dit hotel hadden wij uitgekozen omdat wij graag wilden duiken. Zanzibar heeft een prachtige onderwaterwereld en je kunt hier dus ook duiken en snorkelen. De Sunshine Marine Lodge heeft een duikschool in het hotel zitten wat natuurlijk goed uit kwam. Naast het duiken hebben wij ook hier niets anders gedaan dan potjes kaarten en zonnen.

Na een geweldige, onvergetelijke reis van 2,5 weken, was het weer tijd om terug te vliegen naar Amsterdam. Deze reis was meer dan we ooit hadden kunnen dromen en ik ben er van overtuigd dat we zeker nog een keertje terug komen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: TanzaniaZanzibar

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter