Restaurants in Dubrovnik

Een vakantie is niet compleet zonder heerlijk eten en dat kan in Dubrovnik zeker weten. Dit zijn onze favoriete plekken om te eten tijdens je vakantie in Dubrovnik.

Voor een snel & gemakkelijk ontbijt moet je zijn bij…

Mlinar

Voor een simpel ontbijtje ‘on the go’ kan je het beste gaan naar Mlinar. Mlinar is een bakkerij keten die in heel Kroatië te vinden is. Haal een lekkere burek, gevuld met vlees of met spinazie en feta, maar ze hebben ook lekkere croissants.

Voor lunch en avondeten bij…

Taj Mahal

Voor lekker Bosnisch eten moet je zijn bij Taj Mahal. Ja Bosnisch eten, dat heb je goed gelezen. Dit restaurantje is zowat iedere avond vol, dus of je gaat er vroeg heen of je reserveert van te voren een plekje. Als voorgerecht hadden wij een heerlijke kaasplank en als hoofdgerecht genoot ik van de ‘Taj Mahal Special’, een bladerdeeg hapje gevuld met kalfs-, kippenvlees, champignons en kaas. Super lekker!

Gradska Kavana Arsenal

Lekker eten kan je ook vinden bij Gradska Kavana Arsenal. Met een schitterend uitzicht over de haven van Dubrovnik kan je hier heerlijk genieten van een gebakje of een lekkere lunch. Wij hebben hier twee lekkere taartjes gegeten.

Portun

Het lekkerste restaurantje waar wij hebben gegeten, is toch wel Portun. Hier zijn we de eerste avond gaan eten en hebben wij genoten van een heerlijk een hoofdgerecht en een toetje. Ik genoot van een heerlijke Istrian Ravioli en mijn vriend had de Chicken À La Konavle. Als dessert is zeker de lava cake een dikke aanrader.

Taj Mahal
Kaasplankje met Bosnische kazen bij Taj Mahal
Portun
Chocolade souffle bij Portun
Portun
Pasta bij Portun

Voor een lekker wijntje moet je zijn bij..

D’VINO

De beste plek om de wijnen van Kroatië te leren kennen is bij D’VINO. Normaal gesproken kan je hier een lekkere wijnproeverij bestellen, helaas kon dit niet op de dag dat wij hier kwamen, maar alsnog hebben wij genoten van deze lekkere wijntjes.

Panorama

Voor een wijntje met een prachtig uitzicht, moet je toch wel echt zijn bij Panorama. Om bij het restaurant Panorama te komen, kan je met de auto naar boven rijden. Heb je geen auto dan kan je de kabelbaan pakken. De kabelbaan is echter wel beetje prijzig.

Je kan hier trouwens ook lekker genieten van eten, alleen dan is het wel handig om van te voren te reserveren.

En voor het dessert…

Pepino’s & Boccapiena

Voor lekkere ijsjes kan je naar Pepino’s of naar Boccapiena gaan. Beide ijswinkels zijn super lekker. Voor een lekker maar simpel ijsje raden wij aan om naar Pepino’s te gaan. Boccapienna is een instagram-waardig tentje waar je ook andere ijsjes dan schepijs kan kopen.

Boccapiena
Boccapiena
Boccapiena
Ijsje bij Boccapiena
Pepino's
Ijsje bij Pepino’s

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DubrovnikEuropaKroatië

Laat gerust een reactie achter