Shete Boka

Boka Pistol

Curaçao is niet alleen prachtig vanwege de mooie stranden en turquoise zee, het eiland heeft ook prachtige natuurparken te bieden. Naar onze mening het prachtige van de natuur op Curaçao is te vinden in Shete Boka. Dit park vind je naast het Christoffel park aan de weg naar Westpunt.

Het park is opgericht in 1994 en vertaald naar het Nederlands heet het: Zeven inhammen of baaien. Naast de wandelroutes door het park is er bij iedere boka ook een parkeerplaats te vinden en daar kan je prima heen rijden, als je het te warm vind om van boka naar boka te lopen.

Boka Pistol

Op aanrader van de medewerker bij de ticket informatie beginnen wij bij Boka Pistol. Boka Pistol ligt vlak naast Christoffel Park en is daarmee een van de Boka’s aan het uiterste van het park. Hier klapt de wilde zee op tegen de rotsen en schept al aardig wat verwachting voor wat er komen zal.

De andere Boka’s zijn ook leuk om te zien, maar minder speciaal. Het park staat bekend om de schildpadden die hier hun eieren leggen, maar wij hebben ze helaas niet hier gespot. Een grotere kans heb je om ze te spotten is op Klein Curaçao & Playa Piskado.

Boka Tabla

Bij de Boka Tabla ga je een grot in en zie je hoe de golven de grot inslaan. Dit wordt door veel mensen gezien als het hoogtepunt van Shete Boka. Boka Tabla vind je in het midden van het park, maar het wordt aangeraden om deze als laatste te bezoeken en om te beginnen bij Boka Pistol.

Zet de Sheta Boka op jouw lijstje wanneer je op vakantie naar Curacao gaat.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Curaçao

Laat gerust een reactie achter