Singapore: Budget

Singapore is een prachtige maar redelijke dure stadstaat in Azië. Vergeleken met de andere landen in Azië, ben je in Singapore meer geld kwijt. Duur betekent gelukkig niet onbetaalbaar. Er zijn dus ook verschillende manieren om toch wat geld te besparen, maar evengoed genieten van een mooie ervaring. Wij hebben een overzicht gemaakt met onze kosten die wij in Singapore hebben gemaakt.

Vliegtickets

Wij vlogen destijds vanuit Nieuw-Zeeland naar Singapore, om van daaruit onze reis verder te gaan voortzetten met de bus door Maleisië. Een vliegticket vanuit Amsterdam naar Singapore kost meestal rond de 700-800 euro.

Eten

In Singapore kan je op veel verschillende prijsniveau’s eten. Om goedkoop te eten kun je naar een van de vele Hawker Centres. Het eten is hier gewoon heerlijk en er is zelfs een tentje in een van de Hawker Centres met een michelin ster. Helaas was deze gesloten toen wij ernaar op zoek gingen. Het tentje heet ‘Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle’ en is te vinden in een groot Hawker Centre in Chinatown. Het eten in een Hawker Centre varieert van 2 tot 5 Singaporese dollars (1,50- 3,50 euro).

Mocht je bij een normaal restaurant gaan eten, dan ben je vaak rond de 20-25 euro voor 2 personen kwijt.

Wij hebben gevarieerd gegeten bij Hawker Centres en normale restaurants. In totaal hebben wij met z’n tweeën 184 euro uitgegeven in vier dagen aan eten. Wat resulteert in ongeveer €23,- per persoon per dag.

Overnachtingen

Wij hadden een overnachting in de Indische wijk van Singapore bij de ‘City Inn Mackenzie en verbleven hier vier nachten. Het hotel was simpel, maar lag vlakbij het metro systeem van Singapore.

Wij betaalden hier voor vier nachten 332 euro. Dat is €41,50 per persoon per nacht. Op deze manier kun je nog een beetje goedkoop genieten van je vakantie in deze dure stadstaat. Natuurlijk kun je voor duurdere hotels kiezen, vaak liggen deze meer in het centrum.

Excursies

In Singapore zijn er heel veel leuke dingen die je kunt doen. Hieronder zie een greep van de excursies die wij hebben gedaan. Deze prijzen zijn van april 2017.

  • Chinese Heritage Museum – €10 p.p.
  • Singapore Zoo toegang – €22,80 p.p.
  • Gardens by the Bay toegang tot beide domes – €19,33 p.p.
  • Madame Tussauds – €31,- p.p.

Wij hopen dat deze bedragen een beetje inzicht kunnen geven voor de kosten van een korte reis naar Singapore.
In totaal kun je ongeveer €400 per persoon kwijt zijn voor 4 dagen Singapore. Dit is uiteraard zonder vliegticket.

Chinese Heritage Museum
Chinese Heritage Museum
Flower Dome van Gardens by the Bay
Flower Dome van Gardens by the Bay
Cloud dome van Gardens by the Bay
Cloud dome van Gardens by the Bay

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AziëSingapore

Laat gerust een reactie achter