Singapore

Merlion van Singapore
Singapore
Singapore
Ontdek Singapore, het kleinste land van Zuid-Oost Azie. Een land dat niet alleen klein is, maar eigenlijk maar uit één stad bestaat. Een Westerse stad midden in Azië. Dat is hoe je Singapore het beste kunt omschrijven. De stad bestaat uit prachtige, moderne gebouwen die je ook in bijvoorbeeld Londen of Berlijn kan tegen komen maar ook uit typische Aziatische straatjes, historische buurten en kleine familiebedrijven. Hoewel het land klein is, is de stad dat zeker niet en er is dan ook veel te doen. Het is zeker de moeite waard om tijdens je reis in Azie te stoppen in Singapore.

Chinatown

Een wijk die je zeker moet bezoeken is Chinatown. Pak de metro en stap uit bij de gelijknamige halte en waan je direct in China zodra je boven de grond komt. Sfeervolle straatjes met typisch Chinese versieringen, kleine marktkraampje en eten, vooral veel eten. Eet in de overdekte foodcourt bij één van de vele tientallen kraampjes of ga de straat op en nuttig daar je ontbijt, lunch of diner, ze hebben het allemaal.

Wanneer je uitgegeten bent is de boeddhistische tempel of de Chinese tempel een bezoek waard (je kan ze natuurlijk ook allebei bezoeken, zoals wij hebben gedaan). Zie hoe de lokale bevolking hun goden vereert en bewonder de 1000 boeddha’s. Dit is een verzameling van boeddha’s die op het oog hetzelfde lijken maar toch allemaal verschillend zijn. Hiernaast hebben wij ook een bezoek gebracht aan het Chinese Heritage museum. Laat je hier door middel van een audiotour vertellen hoe de eerste Chinezen in Singapore leefden (en nee dit was geen pretje) en wat voor beroepen zij zoal uitoefenden.

Gardens by the Bay

Vlak naast het iconische Marina Bay Sands hotel liggen de gardens by the Bay. Deze gigantische tuinen, gebouwd in verschillende stijlen, waaronder Chinees en Indisch bieden een mooie en groene ontsnapping aan de drukke stad. Vlak naast het water staan twee gigantische domes, één met bloemen en planten van over de hele wereld en de ander, genaamd forest dome met een indrukwekkende waterval van ongeveer 20 meter hoog. Allemaal nagebouwd om, jou als bezoeker, het ultieme wauw gevoel te geven wanneer je naar binnen loopt. Mijn advies is om aan het eind v/d middag er naartoe te gaan en ervoor te zorgen dat je rond 7 uur een mooi plekje heb bemachtigd in het park. Op deze manier kun je optimaal genieten van de Gardens by the Bay muziek en licht show die elke avond om kwart voor 8 en kwart voor 9 begint. Deze show is adembenemend en een echte must voor ieder die Singapore bezoekt. De prachtige bomen die licht geven op de maat is een unieke ervaring.

Gardens by the Bay
Gardens by the Bay
Singapore Gardens by the Bay
Lichtshow bij Gardens by the Bay
Flower Dome van Gardens by the Bay
Flower Dome van Gardens by the Bay

Singapore (Rainforest) Zoo

Net buiten het centrum en goed bereikbaar met het openbaar vervoer ligt het dierenpark. Naast de dierentuin zijn er nog drie andere parken (night safari, river safari en jurong birdpark) met nog park in aanbouw ernaast. Al met al een cluster van parken waar je als natuur- en dierenliefhebber natuurlijk naartoe moet zijn geweest.

Geniet in de dierentuin van de tropische dieren in hun natuurlijke omgeving en let goed op de voedertijden van bijvoorbeeld de giraffes en neushoorns. Voor slecht een paar Singaporese dollars mag je ze voeden en dan mogen er natuurlijk ook foto’s van worden genomen. Wees er op tijd bij want anders is de rij te lang en kom je niet aan de beurt. Ook bij de giraffes en neushoorns zit het buikje een keer vol ;). Als laatste raden wij de olifantenshow aan. Een korte show met humor waarin de olifanten hun wijsheid en kracht laten zien. Na deze zware inspanning hebben ook zij honger en mag er gevoed worden. Wederom een mooie gelegenheid om de perfecte selfie te maken met deze lieve reuzen.

Singapore Zoo
Olifantenshow bij Singapore Zoo

Sentosa Island

Sentosa Island is hét pleziereiland van Singapore. Hier is écht van alles te vinden. Het pretpark van Universal Studios, het aquarium, Madame Tussauds en ga zo maar door. Klim in het Merlion standbeeld en kom ontdek hoe Singapore aan zijn naam komt. Hier kun je makkelijk een paar dagen vertoeven, mocht je dat willen.

Of je nou een stedentrip of een Foodtrip wil maken, Singapore is zeker de moeite waard om te bezoeken. Geniet van de vele culturen die hier aanwezig zijn en laat je verrassen door deze geweldige stad(staat). Met het uitgebreide metro en bus netwerk verplaats je je gemakkelijk door de stad, waardoor je veel kunt zien in weinig tijd. En het cliché dat Singapore duur is? Als je een beetje slim boekt en de kleine ondernemers in de stad de kans geeft om voor jou te koken dan zal het je verbazen hoe (duur) Singapore is.

Snoepwinkel op Sentosa Island
Snoepwinkel op Sentosa Island
Universal Studios op Sentosa Island
Universal Studios op Sentosa Island

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Singapore

Reacties (10)

Laat gerust een reactie achter