Slovenië: Budget

Slovenië: Budget: Predjama Castle
Slovenië: Budget

Afgelopen zomer maakten ik (Kheira) en mijn vriend een prachtige rondreis door Slovenië. Eerder deelden wij al onze avonturen al met jullie en lieten wij jullie onze 10 daagse route zien.  Ook zin gekregen in deze reis? Hier vertel ik wat het mij gekost heeft, zodat jij een idee krijgt over het budget voor zo’n reis.

Een budget is wel iets persoonlijks en dus is dit slechts een indicatie. Wel kun je hiermee een goede inschatting maken voor jouw avontuur.

Vervoer

Om onze rondreis door Slovenië te maken, hebben wij gekozen om een auto te huren. Wij hebben onze auto gehuurd via de ANWB bij Avantcar. Een auto huren is zeker een aanrader. Je kunt je route zelf uitstippelen en gaan en staan wanneer je wilt. Wij vonden het een zeer prettige ervaring en zullen dan zeker vaker een auto gaan huren als wij op vakantie gaan. De autohuur voor 7 dagen kost ongeveer €250 buiten het hoogseizoen. In totaal hebben we de tank ongeveer volledig 1 keer moeten vullen.. De volle tank kostte ongeveer €70, de benzine is goedkoper in Slovenië. Tevens hebben wij een taxi gehuurd om van Ljubljana naar het vliegveld te komen. Dit kost ongeveer €30.

Overnachtingen

Tijdens onze reis verbleven wij op verschillende plekken. Buiten de grote steden zijn de overnachtingen goedkoper. In Ljubljana was het wat duurder. In Maribor hadden wij een schitterend appartement, net buiten het centrum, voor maar 40 euro! De overnachtingen kosten gemiddeld 61 euro, wat neerkomt op €30,50 per persoon per nacht.

Eten

Op onze reis door Slovenië hebben wij ieder ochtend een lekker ontbijtje ergens anders gehaald. Ontbijten buiten de deur kost ongeveer €5,- per persoon en dat is een stuk goedkoper dan ontbijten in het hotel. Wij hebben  slechts 1 keer ontbijt gekocht bij het hotel waar wij overnachten. Ook voor avondeten zijn er veel mogelijkheden en prijsklasses. Soms haalden wij gewoon bij de supermarkt eten dat wij thuis konden klaar maken, maar soms gingen wij er ook lekker voor zitten. Je bent immers op vakantie. Ook daar heb je verschillende opties voor. Je kunt kiezen voor luxere restaurants maar af en toe gingen wij ook gewoon naar een lekkere pizzaria. Slovenië grenst namelijk aan Italië en heeft veel pizzeria’s die heerlijk eten serveren. Voor de lunch geldt hetzelfde. Uiteraard kan je de uitgaven enorm omlaag brengen door iedere avond zelf te gaan koken, maar wij wilden gewoon lekker genieten van deze vakantie.

Voor lunch ben je ongeveer 7,50-10 euro per persoon per dag kwijt en uiteten gaan kost ongeveer 25 per persoon per dag. Ga je liever een keertje zelf koken, dan kost dit natuurlijk veel minder en zullen de boodschappen rond de 10 euro kosten. Wij waren gemiddeld 30 euro per persoon per dag kwijt aan eten. Dit is een combinatie van een dagje goedkoop eten, luxe uit eten en thuis koken.

Heerlijke biefstuk bij Julija
Biefstuk met Shtruklji bij Julija in Ljubljana
Cakerol bij Podfarovz

Bezienswaardigheden

Slovenië is perfect voor natuurliefhebbers en kan daarom redelijk goedkoop zijn als je het vergelijkt met andere Europese landen. Wij hebben tijdens de 10 dagen 350 euro uitgegeven aan excursies. Gemiddeld is dat €17,50 per persoon per dag.

Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met attracties die wij zoal hebben bezocht en waar ons bezienswaardigheden budget aan opging:

  • Wijnexcursie bij Žorž – 22 euro per persoon
  • Zoutvelden bij Piran – 7 euro per persoon
  • Mijnmuseum in Idrija – 10 euro per persoon
  • Predjama kasteel & Postojna grotten – 35,70 euro per persoon
  • Skocjan grotten – 18 euro per persoon
Eten en drinken in Slovenie
Postojna Grotten
Sečovlje Solina, Zoutvelden van Piran

De kosten die hierboven zijn weergegeven zijn van mei 2018.

Wij hebben gedurende deze reis een dagbudget van 92 euro aangehouden inclusief overnachtingen, bezienswaardigheden, vervoer en eten. Er kan zelf worden gekozen waarop je wilt gaan besparen, door bijvoorbeeld met het openbaar vervoer door Slovenië heen te gaan reizen of door in hostels te slapen.

Wil je na dit allemaal gelezen te hebben ook naar Slovenië. Boek dan een ticket naar Ljubljana!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Slovenië

Laat gerust een reactie achter