Slovenië Reisroute in 10 dagen

Lake Bohinj
Slovenië: Reisroute in 10 dagen

Op zoek naar een prachtige rondreis in Europa? Plan dan zeker jouw volgende vakantie naar Slovenië. Wij maakten afgelopen zomer een super mooie roadtrip van 10 dagen door dit prachtige land. Er is hier zoveel te zien en te doen. Prachtige landschappen, valleien gevuld met wijnvelden, thermale bronnen en een sfeervolle hoofdstad. Kortom je zult zeker niet teleurgesteld raken van een mooie rondreis zoals deze.

Reisroute

Dag 1 – Predjama Castle, Postojna Caves & Piran

Wij landden vroeg in de ochtend op de Ljubljana luchthaven. Hier hadden wij al direct een huurauto gehuurd. Deze hebben wij opgehaald en vervolgens hebben wij tickets gehaald bij de Postojna Caves en zijn wij eerst naar de Predjama Castle gereden. Hier hebben wij genoten van een audiotour en zijn we teruggereden naar de Postojna Caves. De grotten en het kasteel zitten dicht bij elkaar in de buurt, maar het is wel verstandig om met een auto te gaan. Vervolgens hebben wij een rondleiding gekregen tot de Postojna Caves. Toen zijn wij doorgereden naar Piran. In de namiddag kwamen wij hier aan en hebben wij, terwijl wij genoten van het lekkere weer, het centrum van het dorp bezocht. Lees meer over Piran in ons artikel!

Slovenië: Budget: Predjama Castle
Postojna Grotten

Dag 2 – Zoutvelden van Piran, Skocjan Caves, Vipava Vallei

We vertrokken vroeg naar de zoutvelden van Piran. Hierna gingen wij naar de Skocjan grotten en aan het einde van de middag kwamen wij aan in de Vipava Vallei. Lees onze vergelijking van de twee grotten in dit artikel.

Dag 3 – Stari Grad & Wijnproeverij bij Žorž in Vipava Vallei

Deze dag hebben wij besloten om de auto niet te gebruiken en zijn wij gewoon lekker in de Vallei gebleven om de hike naar Stari Grad, het oude kasteel, te doen. Aan het einde van de middag hebben wij genoten van een heerlijke wijnproeverij bij Žorž. Lees artikel over de Vipava vallei om hier meer over te lezen.

Sečovlje Solina, Zoutvelden van Piran
Stari Grad in de Vipava Wijnvallei

Dag 4 – Idrija & Bled

De volgende dag vertrokken wij vroeg naar Idrija en deden wij een tour door de kwik-mijn. Na een lunch waarbij wij het nationaal gerecht ‘Žlikrofi’ hebben gegeten, zijn wij verder gereden naar Bled. Daar hebben wij diezelfde dag nog Bled’s Castle bezocht. Lees ons artikel over onze tijd in Bled!

Dag 5 – Bohinj & Tolmin Gorge

Ons plan was om op deze dag naar Lake Bohinj, Tolmin Gorge en naar Bovec te rijden. Daar wilden wij de watervallen bewonderen, maar onderweg hadden wij veel wegwerkzaamheden waardoor alles twee keer zo lang duurde. Hierdoor konden wij helaas niet naar Bovec. Als wij het nu zouden doen, zouden wij een overnachting hebben gedaan in Bovec om vervolgens via de Vrsicpass terug te rijden naar Bled. Het meer en de kloof waren wel schitterend.

idrija: in de mijnen
in de mijnen van Idrija
Lake Bohinj
Lake Bohinj
Tolmin Gorge
Tolmin Gorge

Dag 6 – Bled

De laatste dag in Bled bleven wij gewoon in de stad. We gingen met de boot naar het eilandje in het meer en genoten van de omgeving.

Dag 7 – Ptuj & Maribor

De volgende ochtend vertrokken wij vroeg naar Ptuj, een middeleeuws dorpje met heel veel geschiedenis, vlakbij de stad Maribor. Hier hebben we gewandeld door de stad en naar het oude kasteel en vervolgens geluncht. Hierna reden wij verder naar Maribor, waar we de hele middag hebben rondgelopen.

Ptuj
Ptuj
Maribor
De oudste wijnrank in Maribor

Dag 8, 9 & 10 – Ljubljana

In Ljubljana hebben wij genoten van het heerlijke eten, een super mooi kasteel, een schitterende kerk, maar ook van de vele terrasjes en het mooie weer. Lees meer over de bezienswaardigheden van Ljubljana en waar je lekker kan eten!

Zo hebben wij onze vakantie doorgebracht en eventuele verbeteringen genoteerd voor als wij het nu nog een keer zouden doen. Wij vonden Slovenië geweldig en zijn benieuwd wat jij ervan vind?

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BledLjubljanaSloveniëVipava

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter