Slovenië: Tolmin Gorge

Bled: Tolmin Gorge
Slovenië: Tolmin Gorge

De Tolmin Gorge, ook wel Tolmin kloof genoemd, is een schitterende kloof nabij het kleine plaatsje Tolmin. De Tolmin kloof zit het in het Triglav National Park en kan worden gevonden bij het laagste en zuidelijkste entree van de Triglav National Park.

De wandelpaden zijn een halve eeuw geleden gebouwd door de Tolmin Tourist Association en zij houden nog steeds deze paden bij. Zo gebeurde het dat een gedeelte van deze paden niet toegankelijk waren op de dag dat wij de kloof gingen bezoeken. Helaas konden wij niet naar de Medvedova Glava (the Bear’s head) en de Skakalce. Deze waren tijdelijk afgesloten om de wandelpaden weer veilig te maken. We kregen hierdoor een korting op de prijs en konden gelukkig wel de rest van de kloof zien.

Tolmin Gorge
Tolmin Gorge

De wandelroute door de kloof is ongeveer 3,5 km, en het was beeldschoon. De rivier zelf was turquoise blauw en er is zelfs een heet water bron. Helaas mag je daar niet in, maar het was toch bijzonder om even te zien.

Halverwege begin je een 15 minuten durende klim naar boven, daar is er vervolgens een grot, die je kan bezoeken en als laatste loop je over de Devil’s Bridge. Deze brug is in 1907 gebouwd door de lokale bevolking samen met de werkers van de Bohinj treinspoor in het begin van de 20ste eeuw. De brug is later vernieuwd door het hout te vervangen door ijzer. De naam is te danken aan dat de brug over een nauwe diepe kloof vaak een Devil’s Bridge wordt genoemd.

Wij vonden het erg leuk om deze kloof te zien in plaats van de Vintgar Kloof die gesloten was op het moment dat wij in Slovenië waren. Het duurt ongeveer een uurtje om deze hele kloof te zien. Goede schoenen zijn wel vereist, omdat het soms glad kan zijn, nadat het geregend heeft.

Wil je na dit allemaal gelezen te hebben ook naar Slovenië. Boek dan een ticket naar Ljubljana!

Tolmin Gorge

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Slovenië

Laat gerust een reactie achter