Stedentrip Kopenhagen

Kopenhagen - Nyhavn

Kopenhagen is, volgens de Lonely Planet, dé stad om naartoe te gaan in 2019. Hierdoor en het feit dat deze stad al een tijd op onze wishlist staat hadden wij een stedentrip Kopenhagen gepland. Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa. De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen en leuke familie-attracties. In dit artikel geven wij jullie allemaal leuke tips voor een perfecte stedentrip Kopenhagen.

Amalienborg

Zoals jullie misschien al weten is Denemarken een koninkrijk. Er zijn een viertal paleizen te vinden in Kopenhagen. In één van deze paleizen woont de Koningin. Een ander paleis wordt nu gebruikt als een museum over het Amalienborg. Wij vonden zelf dit museum niet heel speciaal, maar als je de Copenhagen card heb dan kan het geen kwaad om even naar binnen te gaan. Met een half uur tot een uur heb je dit museum gezien. Het is niet heel groot.
Bij Amalienborg heb je ook wachters staan en heb je dagelijks om 12.00 de wisseling van de wacht. Als je dit nog nooit heb meegemaakt, is dit leuk om te zien. Er komt een fanfare en langzamerhand worden telkens mensen afgewisseld.

Christiansborg

Het voormalig paleis van de koninklijke familie is het paleis Christiansborg en is te vinden op het eiland Slotsholmen. In dit gebouw is het Deense parlement te vinden. Christiansborg is gebouwd op een burcht en je kan de ruïnes van de burcht onder het gebouw vinden. Dit is inmiddels het derde paleis dat gebouwd is. De vorige twee paleizen zijn afgebrand. In Christiansborg kan je de Royal reception rooms, de ruïnes, de oude keuken en de stallen vinden. Er is ook nog een theater museum.

Kopenhagen - Amalienborg
Christiansborg

Rosenborg Slot

Het Rosenborg Slot is een kasteel waar je de Deense Kroonjuwelen kan bezichtigen en het heeft schitterende tuinen bij het kasteel met hele mooie beelden.

Nyhavn

Een van de mooiste plekken in Kopenhagen is de Nyhavn. Nyhavn is een haven met kleurrijke huisjes en allemaal gezellige terrasjes. Nyhavn betekent letterlijk “Nieuwe Haven”, maar bestaat al sinds 1670-1673. Koning Christian V ontwikkelde de haven om via het water handelswaren in de binnenstad van Kopenhagen te kunnen brengen. Voor de scheepslui betekende de haven bier drinken en prostituees. Daardoor was Nyhavn berucht om het wilde uitgaansleven.

National Museet

Het nationale museum van Kopenhagen en heeft veelal verschillende onderwerpen van vikingen tot de brons- en ijzertijd, maar ook een tentoonstellingen over de stemmen van de mensen uit de koloniën van Denemarken. Er bevindt zich ook een kindermuseum in dit museum.

Rosenborg Castle
Kopenhagen

Rundetårn

Voor een schitterend uitzicht over Kopenhagen moet je zijn bij de Rundetårn, wat ronde toren betekent. Deze toren heeft geen trap, maar in de ronde toren loopt een spiraalvormige gang in 200 meter naar de top. .

Den Bla Planet

Een van de grootste aquarium in Europa en is erg leuk om te bezoeken als je met kinderen op vakantie bent, maar, als je net als wij houdt van vissen kijken, is het natuurlijk ook leuk voor volwassenen..

De Kleine Zeemeermin

And last but not least, De Kleine Zeemeermin. En klein is het zeker. De Kleine Zeemeermin is een standbeeld van het gelijknamige sprookje van Hans Christian Andersen en een bekende attractie in Kopenhagen. Het standbeeld is aan de stad gegeven door Carl Jacobsen, van de Carlsberg fabriek.

Extra Tips

Helaas toen wij er waren was het Tivoli gesloten en deze hebben wij niet mee kunnen nemen in ons verslag. Het is echter wel handig om te weten dat het Tivoli niet 365 dagen in het jaar geopend is. Wil je hier dus heen, houd er rekening mee dat het soms gesloten is en check het voor je tickets gaat boeken.

Ook handig om te weten: in Kopenhagen wordt er betaaldmet Deense Kronen. Deze kronen kun je overal in de stad pinnen. Ook in restaurants en winkels kun je gewoon pinnen, waardoor je weinig contant geld nodig zal hebben.

Wij hebben gebruik gemaakt van de Copenhagen Card. Als jij net als ons veel musea wilt bezoeken, is het handig om te kijken of de Copenhagen Card wat voor jou is.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: DenemarkenKopenhagen

Laat gerust een reactie achter