Stedentrip Lissabon – Highlights

Stedentrip Lissabon - Highlights

Lissabon is een geweldige stad voor stedentrip of mini vakantie. Laat je trakteren op verse visjes, fado muziek en oogstrelende historische panden in de Portugese hoofdstad. Lees in onze travelstory alles over de leukste en mooiste bezienswaardigheden van deze stad.

Lisboa

Lissabon, ook wel Lisboa, is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Portugal. Er wonen ongeveer 2.9 miljoen mensen in deze grote stad. De stad ligt in het westen van het land en op korte afstand van de Atlantische Oceaan. Lissabon is een perfecte bestemming voor een meerdaagse stedentrip. Wij verbleven hier 3 volle dagen en twee nachten maar je kunt hier prima een dag langer blijven. Zowel in als buiten de stad zijn er tal van bezienswaardigheden te bewonderen. Vlak buiten de stad ligt Belém.

Naast de prachtige, historische gebouwen en pittoreske straatjes kun je zoveel meer doen in de Portugese hoofdstad. Denk aan shoppen, heerlijk eten, musea bezoeken of genieten van het lekkere klimaat tijdens een wandeling in één van de parken. Je zult met plezier alle wijken en straten verkennen. Wij ervaarden Lissabon als een veilige en aangename stad.

Alfama & Bairro Alto

De stad is opgedeeld in verschillende wijken die allemaal hun eigen karakter en uitstraling hebben. De twee bekendste wijken zijn Alfama en Bairro Alto. Lissabon staat bekend om de fadomuziek en in de wijk Alfama zijn verschillende fadohuizen te vinden. Dit zijn kleine restaurtantjes waar je onder het genot van een drankje en tapas de traditionele fado kunt aanhoren. In Bairro Alto vind je talloze restaurantjes en uitgaansgelegenheden, waardoor je het nachtleven van Lissabon goed kunt ervaren.

Castelo de São Jorge

Het kasteel van Sint Joris is een van de populairste bezienswaardigheden en het bekendste kasteel van Lissabon. Castelo de Sao Jorge ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag (Rio Tejo). Het is een van onze favoriete trekpleisters van Lissabon. Het kasteel is al indrukwekkend en het uitzicht is adembenemend!

Parque Eduardo VII

Rust even uit in het Eduardo VII Park. Het is een groot park nabij het centrum van Lissabon en is ongeveer 25 hectare groot. Het park bestaat uit een lange groene strook dat schuin oploopt. Het is dan ook even klimmen maar van bovenaf heb je een mooi uitzicht over het park, de avenida, de winkelstraat en de Taag.

Hier kun je lekker relaxen, genieten van het zonnetje. Toen wij er waren (juli), stonden er allemaal foodtrucks met de lekkerste hapjes en drankjes aan de rand van het park. Dus je zou hier prima een middagje kunnen vertoeven.

Oceanário de Lisboa

Gek op het onderwater leven? Breng dan zeker een bezoekje aan het Oceanário de Lisboa. Het Oceanário ligt in het oosten van Lissabon en is één van de grootste aquariums van Europa. Daarnaast staat dit aquarium ook wereldwijd bekend als een van de mooisten. Niet gek dus dat hij door ruim 1 miljoen mensen per jaar bezocht wordt. Het Oceanário omvat twee gebouwen. In het eerste gebouw is er ruimte voor tijdelijke exposities en in het andere gebouw bevindt zich daadwerkelijk het oceanarium. In totaal vind je in het Oceanário de Lisboa meer dan 450 diersoorten, waaronder otters, pinguins, haaien en de zeldzame maanvis.

Ideaal voor een regenachtige dag of gewoon omdat je gek op dieren bent. Het is verbazingwekkend mooi en immens groot. Zeker een must see.

Belém

Een paar kilometer stroomafwaarts langs de Taag, in de wijk Belém, vind je de Torre de Belem en het schitterende Mosteiro dos Jer’onimos. Belém is een voormalig vissersdorpje dat nu vol staat met monumenten die verwijzen naar de Portugese ontdekkingsreizen. Een bezoek aan Belém kun je zeker niet overslaan. Al is het alleen maar om te genieten van die heerlijke Pastéis de Belém.

Wij hopen je met onze travelstory genoeg te hebben overtuigd om ook naar Lissabon te gaan. Wil je ook naar deze prachtige stad en genieten van de mooie gebouwen en pasteis de belem? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €151 en 3 uur later zit jij straks ook in de hoofdstad van Portugal.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: EuropaLissabonPortugal

Laat gerust een reactie achter