Stedentrip Madrid

Stedentrip Madrid

Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt precies in het midden van het land. Het is tevens de grootste stad van Spanje. Madrid telt ruim 3 miljoen inwoners. Door de centrale ligging van de stad, de geschiedenis en politieke functies wordt Madrid beschouwd als de belangrijkste stad van Spanje. Belangrijke bezienswaardigheden in Madrid zijn het Koninklijk Paleis: Palacio Real, Plaza Mayor en drie internationale kunstmusea: het Museo del Prado, het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia en het Museo Thyssen-Bornemisza. Naast deze mooie bezienswaardigheden hebben wij ook nog wat andere leuke to do’s voor jullie op een rij gezet.

DO’s

Free tour

Op zaterdag tijdens ons weekendje weg hebben wij een free tour gedaan. Principe is dat je gratis kan mee doen aan deze tour en aan het einde van de tour kun je fooi achterlaten afhankelijk van hoe goed je de tour vond. Dit is een super leuk concept en wordt in meerdere steden over de wereld georganiseerd. Klik hier voor het programma.
Wij hadden van tevoren alvast even gegoogled wanneer er tours plaatsvonden en vanaf welke plek deze startten. Zo was het dat wij op zaterdagochtend om 11:00 uur bij plaza mayor stonden te wachten op de Engelse tourgids. Onze tour duurde ongeveer 2 uur. Het is zeker een aanraden, je leert veel over de stad, luistert naar grappig anekdotes en verhalen, die je zelf niet zo snel te weten zou komen. Naast geschiedenis, komt ook het heden en cultuur te pas. Bijvoorbeeld een tour langs het oudste restaurant van de wereld of een verhaal over de Spaanse inquisitie op plaza mayor. Voor een beetje cultuurliefhebbers is dit zeker een hele leuke oplossing een tour te doen. De vergoeding is geheel vrijblijvend en je kunt zelf kiezen wat je geeft. Zeker een must do.

Relaxen & Afkoeling

In de zomer kan het erg warm worden in Madrid, soms wel tot 40 graden. Omdat de stad natuurlijk in het midden van het land ligt, is er geen fris windje van de zee. Daarom is heel handig om te weten waar je in Madrid terecht kunt als je afkoeling en verfrissing zoekt. Piscina de Lago en het Retiro Park zijn zeker aanraders.

Piscina de Lago

Om de hitte te ontvluchten brachten wij een bezoek aan Piscina de Lago. De officiële naam voor dit buitenzwembad is ‘Centro Deportivo Municipal Casa de Campo’. Het zwembad is omringd door grasvelden waar je na het zwemmen kan gaan liggen om te zonnen. De entree van dit zwembad is ongeveer €5 en in de buurt is er een klein winkeltje, waar je enkele versnaperingen kunt halen. Ga er wel op tijd heen, want vooral aan het einde van de dag na werk- en schooltijden gaan vele Madrilenen zelf ook opzoek naar verkoeling. Hierdoor zal er waarschijnlijk wel een rij ontstaan. Verder geniet en relax.

Het Retiro Park

Naast zwembaden heeft Madrid ook een groot park in het midden van de stad. Het Retiro Park. Het is een 130 hectare groot park en een heerlijke plek om je even af te zonderen van de drukte. Daarom is dit park ook zo populair onder de bewoners zelf. Een groot aantrekkingspunt van het park is het aangelegde meer. Hier kun je roeibootjes en waterfietsen huren. Rondom het meer is er genoeg plek om te genieten van de zon. Handdoekje mee en relaxen maar. Het park is niet alleen erg fijn om te ontspannen, maar ook nog eens erg mooi. Er zijn veel fonteinen, standbeelden en sculpturen te zien. Kortom, genoeg om te zien en om te genieten dus.

Shoppen

Mocht je nou erg van shoppen houden, dan ben je in Madrid op een goede plek. De grootste shoppingstreet in Madrid is Gran Via. Hier zijn alle grote en bekende merken te vinden. Rondom Gran Via heb je ook vele andere winkels om leuk te shoppen. Ook staat hier de grootste Zara van Europa. Zeker leuk om even een kijkje te nemen als je van shoppen houdt. Het shop gedeelte van de stad is goed te bereiken via de metro.

Hotspots- food & drinks

Plaza Santa Anna

Houd je van pleintjes, gezelligheid en eten? Ga dan naar plaza Santa Anna. Op dit plein zijn verschillende terrasjes en restaurantjes te vinden om te genieten van de avondmaal. Heerlijke tapas, paella of zelfs Italiaans eten kun je hier vinden. Wij zelf kozen natuurlijk voor tapas en sangria. Waarom ga je anders naar Spanje ;). Kom voor het eten wel een beetje op tijd, want zeker aan het einde van de week en in de weekenden is het aardig druk. Er wordt natuurlijk laat gegeten in Madrid, maar mocht je besluiten om pas na 10 uur te komen, dan is de kans groot dat je even zult moeten wachten. Zeker wanneer je met een groter gezelschap bent. Rondom dit plein is er veel reuring en gezelligheid. Er bevinden zich naast restaurants, verschillende kroegjes en discotheken om je avond af te sluiten met een drankje en een dansje.

El Tigre

Super leuk klein tentje om heerlijke mojito’s en tapas te nuttigen. Hier kun je halve liter mojito’s bestellen en daarbij krijg je allerlei lekkere Spaanse tapas hapjes. Het is een beetje als een café en zeker geen plek om rustig aan een tafeltje te zitten. Wel erg leuk voor middagdrankjes en je kunt evengoed je buikje vol eten.

Mercado San Migual

Een van de bekendste markten van Madrid is de Mercado San Migual. Deze markt ligt vlak naast Plaza Mayor. Het gebouw kun je haast niet missen. Het heeft een opvallende bouw met gebruik van hout, staal en glas. Het is een overdekte markthal met allerlei kraampjes die verse producten, delicatessen en tapas aanbieden. Hier kun je ook gezellig zitten en genieten van de vele lekkere hapjes, die je gekocht hebt. Zeker een van mijn favoriete dingen om te doen. Van alles proeven en uitproberen onder het genot van een wijntje.  Love it!

Churros

Wie dacht dat Spanjaarden alleen van hartige gerechtjes hielden, hebben het mooi mis. Ook zij houden van zoetigheden bijvoorbeeld Churros. Churros zijn gefrituurde, zoete deegstengels vaak gedoopt in suiker of zelfs in chocolade. Het is één van hun favoriete zoete snacks. In Madrid zijn er dan ook vele Churretias te vinden in Madrid. Ik zou er zeker even langs gaan om te genieten van deze zoete stengels.

Mercado San Migual
El Tigre
Tapas - Plaza Santa Anna

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: MadridSpanje

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter