Tips voor een stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn

Na een heerlijke paar dagen in Riga was het de beurt voor Tallinn, de hoofdstad van Estland. Wij hadden een 4,5 uur durende bustocht geboekt om vanuit Riga naar Talinn te reizen. Hier bleven wij een paar dagen voor een Stedentrip Tallinn. Tallinn heeft een oud stadscentrum, Vanalinn, en deze staat ook op de UNESCO World Heritage lijst sinds 1997. Geniet daarom ook van de architectuur van de oude gebouwen in deze stad. De meeste bezienswaardigheden vind je ook in het oude centrum. Daarnaast kan je hier genieten van culinaire hoogstandjes voor een betaalbare prijs. Lees hierover in ons hotspots artikel die binnenkort online komt.

Bezienswaardigheden tijdens een Stedentrip Tallinn

‘Grote Herman’ / Helleman Toren

In deze 14e eeuwse toren heb je een klein museum, maar je gaat eigenlijk echt naar deze toren om op de oude stadsmuur te lopen. Bij de ‘Grote Herman’ kan je 200 meter over de stadsmuur lopen. Deze attractie is gratis met de Tallinn Card en anders kost het 4 euro.  

Viru Gates

Wanneer je het oude centrum inloopt vanaf het Viru hotel, het beruchte sovjet hotel, loop je recht op de Viru Gates af. Je loopt langs de bloemenmarkt naar de poorten van het oude centrum. 

Stedentrip Tallinn: Helleman Toren
Helleman Toren
Stedentrip Tallinn: Viru Gates
Viru Gates

St. Catherine’s Passage

Een van de meest gefotografeerde plekken in Tallinn is St. Catherine’s Passage. Dit middeleeuws steegje is dé plek voor jouw culturele selfie. 

Kohtuotsa

Een ander bekend fotopunt is de Kohtuotsa. Je ziet vanaf hier de mooie rode daken van Tallinn en hier worden alle foto’s gemaakt met de tekst ‘Times we had’ en er staat dus ook altijd wel een wachtrij voor het maken van de foto’s.

Stedentrip Tallinn: Uitzicht bij Kohtuotsa
Uitzicht bij Kohtuotsa
Stedentrip Tallinn: the times we had
the times we had
Stedentrip Tallinn St. Catherine’s Passage
Wandelen door St. Catherine’s Passage

Tallinn Botanic Garden

Wij vinden het altijd heerlijk om tijdens een vakantie de botanische tuinen te bezoeken van een stad. Tijdens deze stedentrip Tallinn bezochten wij dus ook graag de Tallinn Botanic Garden. Even terug naar de natuur en genieten van mooie planten. 

Met meer dan 4.500 plantensoorten en 123 hectare ruimte is de tuin een geweldige bestemming voor zowel plantstudie als ontspanning.

Stedentrip Tallinn Botanic Garden
Stedentrip Tallinn Botanic Garden
Stedentrip Tallinn Botanic Garden

Hertenstandbeeld

In het oude stadcentrum kan je een beeld van een Hert tegenkomen. Het verhaal achter dit beeld is heel interessant. Dit prachtige beeld wordt geassocieerd met de legende achter de oude naam van Tallinn: Reval. Het verhaal gaat als volgt: ooit was de Deense koning Valdemar die in de 13e eeuw Noord-Estland veroverde, op herten aan het jagen. Hij vond er een op de top van een heuvel, maar het hert koos ervoor om dood te springen in plaats van gevangen te worden genomen. De verwarde koning riep: “Reh val!” wat betekende ‘Het hert viel!’ en noemde de heuvel ter ere van haar. De naam veranderde in Reval.

Kerken/Kloosters

Alexander Nevski-kathedraal

De Alexander Nevski-kathedraal is een Russisch-Orthodoxe kerk. Deze koepelvormige kathedraal is de belangrijkste Russische kathedraal van heel Estland. De Alexander Nevski-kathedraal werd gebouwd als symbool van de Russische overheersing en is daarmee vanuit vele hoeken zichtbaar.

Pirita Klooster / St. Bridget’s Convent

Het Pirita Klooster is een voormalig klooster in Tallinn, de hoofdstad van Estland. Het is gebouwd in de jaren 1417-1436 en is sinds 1577 een ruïne.

Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn

Dome Church / Toomkirik

Toomkirik is de belangrijkste Luthersekerk van Tallinn. Deze kerk werd in de 13e eeuw gebouwd.

Museum

KGB Museum in Hotel Viru

Het hotel Viru heeft een hele bijzondere geschiedenis. Zoals vele hotels gemaakt voor toeristen tijdens de Sovjet tijd werden deze hotels gebruikt om de toeristen, die de steden kwamen bezoeken, te bespioneren. Hotel Viru was het enige hotel in de stad waar toeristen mochten verblijven. 

Het hotel was het eerste hotel in Tallinn dat werd gebouwd door mensen buiten de Sovjet Unie, namelijk de Finnen. 

Op de 23ste verdieping zit het KGB museum. Je moet de tour van te voren online boeken. Luister naar de meest bizarre verhalen over de manieren waarop de KGB liet merken dat ze alles aan het afluisteren waren. 

Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn

KGB Prison Cells 

Het KGB Prison Cells museum in Tallinn is een compleet andere ervaring als je ook naar de Prison Cells in Riga bent geweest. Het geeft een korte introductie over hoe de KGB te werk ging in Tallinn. Wij vonden zelf de rondleiding in Riga vele malen leuker.

Seaplane Harbour Museum

Het Lennusadam is een van de maritiem musea van Tallinn. Het museum bevindt zich in een oude hangar voor zeevliegtuigen. Er staat een grote duikboot waar je in kan gaan. 

Bastion Passages

Vanuit Kiek in de Kök heb je toegang tot de Bastion Passages. Dit zijn de tunnels onder de stad. Download vooral de audiotour voor een geweldige ervaring door de Bastion Passages. 

Stedentrip Tallinn
Stedentrip Tallinn

Museum of Estonian Drink Culture

In het Museum of Estonian Drink Culture gaat over de 100-jarige legende van Luscher & Matiesen. Met de Tallinn Card krijg je naast entree tot het museum, ook twee kleine drankjes. 

Wil jij nu ook naar Tallinn vliegen? KLM biedt tickets aan vanaf 175 euro en binnen een paar uur tijd begeef je je in de hoofdstad van Estland. Geniet van jouw stedentrip Tallinn.

Meer Travelstories? Kijk dan eens op deze pagina en daar vind je ze allemaal.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: EstlandTallinn

Laat gerust een reactie achter