Stedentrip Boedapest – Foodspots

Matthiaskerk in Budapest
Stedentrip Boedapest - Foodspots

Boedapest, is de hoofdstad van Hongarije. De stad is het economisch en cultureel centrum van het land. Boedapest is gelegen aan weerszijden van de Donau en telt ca. 1,7 miljoen inwoners en is daarmee ook de grootste stad van Hongarije. Met ruim 4 miljoen bezoekers per jaar is Boedapest veruit de belangrijkste toeristische bestemming in Hongarije. Het kan zich wat betreft bezoek meten met Amsterdam, Los Angeles en Moskou. Boedapest trekt zelfs meer bezoekers dan Praag, Berlijn en WenenHier hebben we uiteraard alle toeristenspots gezien en heerlijk de toerist uitgehangen.

Zien

Een tip; Als je besluit de top van de Citadel van Boedapest te beklimmen, neem dan genoeg water mee. Het is een hele klim en met warm weer is water geen overbodige luxe. Wij kwamen daar snakkend naar water aan!

Andere bezienswaardigheden die je zeker weten moet zien, wanneer je in Boedapest bent is Burcht van Boeda en Matthiasfontein. Voor de ontspanning mag een bezoek aan Széchenyi niet worden gemist. Dit is namelijk een groot badhuis in Boedapest. Het badhuis heeft 3 buitenzwembaden en maar liefst 15 bassins binnen!

Burcht van Boeda
Burcht van Boeda
Matthiaskerk in Budapest
Matthiaskerk
Uitzicht van Pest
Uitzicht van Pest bij de Citadella

Eten

De Hongaren zijn niet alleen gek op stoofpotten en vissoep. Zij zijn ook gek op hun deegwaren.

Lángos

Een bekend deegwaar wat ik in Boedapest heb geproefd is Lángos. Lángos is een Hongaarse snack die wordt gebakken in olie als een platte koek en is best vettig. Er wordt vaak zure room en kaas op gedaan, maar er zijn nog veel meer andere variaties mogelijk. Wij hadden helaas net ontbeten, dus hebben we de Lángos gedeeld. De geur lijkt erg op die van een oliebol en de smaak is uiteraard afhankelijk van wat er op de Lángos zit. Het is een traditioneel gerecht, die je zeker moet proeven wanneer je in Boedapest bent. Wij hebben het gegeten bij bezoek aan de grote markthal van Boedapest.

Adres: 

Vámház krt. 1-3, 1093, Budapest, Hongarije

Kürtőskalács

Een andere bekende snack is een Kürtőskalács. Kürtőskalács is een zoet deeg dat om een kegelvormige stok wordt gewikkeld en ingesmeerd met boter en soms met suiker. Deze wordt dan boven houtvuur of in een oven gebakken. Deze stokken draaien continue om, zodat het gelijkmatig wordt gegaard. Vervolgens wordt het van de stang afgehaald en dan gedipt in bijvoorbeeld kokosnoot, kaneel, noten of vanille suiker. Wij hadden gekozen voor geraspte kokosnoot. De smaak wordt versterkt door de smaak die je erbij kiest. Dit hapje kan je op vele plekken vinden .

Kürtőskalács met kokosnootrasp
Kürtőskalács met kokosnootrasp
Lángos
Lángos met alles erop en eraan!

Avondeten

Cactus Juice

De lekkerste uiensoep, die ik tot nu toe heb gegeten, heb ik gegeten in Boedapest. De uiensoep heb ik gegeten bij Cactus Juice. Hier werd het gebracht in een kom gemaakt van brood en heel veel kaas! In de soep en op het brood. Ga hierheen met veel honger, aangezien je sowieso met een volle buik het restaurant/de bar zal verlaten.

Adres

Jókai tér 5, 1061, Budapest, Hongarije

Uiensoep Cactus Juice
Uiensoep Cactus Juice

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoedapestHongarije

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter