Stedentrip Rome

Stedentrip Rome

Afgelopen zomer ging Selma met een vriendin naar Rome. De grootste stad van Italië telt circa 2.8 miljoen inwoners. De geschiedenis van Rome strekt zich uit over ruim 2700 jaar. Het was de hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk en sinds 1871 de hoofdstad van Italië. In de dwergstaat Vaticaanstad zetelt de paus. Door deze jarenlange geschiedenis heeft de stad verschillende indrukwekkende bouwwerken uit de Romeinse tijd. Wij hebben een aantal tips voor in Rome op een rij gezet.

Wat mag je niet missen

Rome heeft zeer veel te bieden. Een prachtige architectuur, mooie geschiedenis, de heerlijke Italiaanse keuken en het is een uitstekende winkelstad. Deze punten mag je echt niet mag missen tijdens jouw bezoek in Rome:
  • Bezoek Vaticaanstad
  • Shop op de Via Nazionale
  • Loop gratis bij het Pantheon naar binnen
  • Boek een rondleiding voor het Forum Romanum
  • Mis de belangrijkste bezienswaardigheden niet: Colosseum, Spaanse Trappen en Trevi Fontein.
  • Kunstliefhebbers, ga langs Villa Borghese
Vaticaanstad
Fontein op Sint Pietersplein
Spaanse Trappen

In Rome is Selma aan de praat geraakt met iemand van de lokale bevolking en heeft zij hem om tips gevraagd voor lekker eten! Deze foodtips hadden zij dan ook zeker uitgeprobeerd en voor jullie op een rij gezet.

Fiaschetteria Beltramme

Dit leuke restaurantje in Rome, gelegen vlakbij de Spaanse trappen, staat bekend om zijn cacio e pepe (kaas en peper) pasta. Cacio e pepe is een klassiek gerecht in Italië. Dit moesten wij dus even uitproberen! Niks was minder waar, het was echt verrukkelijk. Daarnaast was er ook een pastagerecht van de huisgemaakte speciale pasta, bucatini. Deze slierten waren breder/dikker dan de gewone spaghettislierten. Grappig om te zien, maar net zo lekker! De porties waren vrij groot, dus je krijgt wat voor jouw geld.
Via della Croce 39, 00187 Rome, Italië
Cacio E Pepe bij Fiaschetteria
Fiaschetteria

Pompi

In dit winkeltje, vlakbij de Spaanse trappen, kan je tiramisu to go kopen. Elders in Rome zijn er ook nog Pompi winkeltjes. Super leuk bedacht, vonden wij. Als je in het winkeltje bent, moet je eerst betalen en daarna kan je, met je bonnetje, aangeven welk bakje tiramisu je wilt. Er zijn drie smaken om uit te kiezen. Wij kozen voor de lekkere classico. Wij kunnen je garanderen, dat het zeker niet teleurstelt. Yummy!
Via della Croce 82, Rome, Italië

Bar Moretto

Dit café is te vinden op de weg naar Vaticaanstad. Wij vonden het moeilijk om eetplekjes te vinden, waar ze geen pasta’s of pizza’s verkochten. Gelukkig vonden wij deze parel! Je kan kiezen uit belegde broodjes, wraps, salades, noem maar op. Het café is een beetje prijzig, maar het was ontzettend lekker en als je het eten niet op krijgt, kan je gerust vragen of je het mee kan nemen in een doggy bag.
Via di Porta Angelica 53, Rome, Italië

Come il Latte

Dit is voor de echte ijsliefhebbers. Als je van ijs houdt, mag dit niet ontbreken in je to do lijstje wanneer je in Rome bent! Deze ijswinkel is niet erg bekend bij toeristen, maar wel bij de lokale bevolking. De prijs voor een ijsje met twee bolletjes is ook iets goedkoper vergeleken met andere ijswinkels (€2,20 in plaats van €2,50). Maar waarom deze ijswinkel zo bijzonder is? Ten eerste zag het winkeltje er onwijs schoon en mooi uit vanbinnen. Ten tweede wordt er gevraagd of je chocolade in je hoorntje zou willen. Zo ja, witte chocolade of melk chocolade. Dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt. Ten derde mag je twee bolletjes ijs uitkiezen. Come il Latte staat bekend om de smaken pistache, hazelnoot, dark chocolate en salted caramel. Yummy! Naast deze smaken hebben zij ook nog zat andere smaken, die net zo lekker zijn! Als kers op de taart, vragen zij aan je of je ook chocolade over je ijsje heen zou willen! Wederom, zo ja, witte of melk chocolade. Hemels! Het water loopt je meteen in de mond.
Via Silvo Spaventa 24-26, Rome, Italië

Wil je ook naar Rome en deze heerlijke hotspots bezoeken? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €135 en binnen 2.5 uur zit jij straks ook in een stad vol gezelligheid, liefde en heerlijke eettentjes.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: ItaliëRome

Laat gerust een reactie achter