Tips voor Nusa Penida

Nusa Penida is een eilandje dat op 35 minuten varen van Bali ligt. Het eiland heeft prachtige stranden, enorme kliffen en indrukwekkende uitkijkpunten. Je komt hier voornamelijk om lekker actief bezig te zijn. Mooie wandelingen, prachtige natuur en snorkelen met Manta’s zijn een aantal van de leukste dingen die je hier kunt doen. Wij vonden het een echte aanrader en delen hier al onze tips voor Nusa Penida met jullie. 

Kelingking Beach

Dit strand is de grootste trekpleister van Nusa Penida. De kans is dan ook groot dat je dit uitzicht als eens voorbij hebt zien komen op social media. De plek heeft de bijnaam ‘T-Rex’ gekregen door de vorm van de rotsen. Van bovenaf heb je een schitterend mooi uitzicht over de zee, de rotsen en het strand dat helemaal beneden ligt. De zee kan nog al ruig zijn en ver het strand op komen, dus hou daar rekening mee.

Er zijn veel mensen die alleen een dagtour nemen naar Nusa Penida en daardoor niet lang bij de bezienswaardigheden blijven. Zij blijven vaak voornamelijk bovenaan hangen en klimmen niet helemaal naar beneden. Als je wel wat langer de tijd hebt en dus een stukje doorloopt, kan je in alle rust genieten van het mooie uitzicht.

Broken Beach

Broken beach is ook een prachtig plaatje van Nusa Penida, met intens blauw water. Het lijkt op een natuurlijke brug over de oceaan. Jammer genoeg is het strand niet meer toegankelijk, vanwege de hoge golven en de sterke stroming. Toch blijft het prachtig om te zien. 

Angel Billabong

Angel Billabong ligt naast Broken Beach en is een prachtige plek die je ook zeker niet mag overslaan. Angel Billabong is een natuurlijke infinity pool, die ontstaat wanneer het eb is. Een uniek gezicht en met een beetje mazzel, als de oceaan rustig is, kun je ook de manta roggen vanaf hier spotten. Bezoek de Angel Billabong echter alleen wanneer het eb is. Het kan al gauw gevaarlijk worden zodra het vloed wordt.

Crystal Beach

Crystal beach is een van de mooiste stranden van Nusa Penida. Het heeft een prachtige zonsondergang en het is een heerlijke plek om eventjes te luieren. Daarnaast is de onderwaterwereld ook erg mooi, waardoor het ook een goede plek is om te snorkelen en zwemmen, Blijf wel voorzichting in het water, want er kan een hoge stroming staan. Deze plek is erg populair onder de toeristen. 

Snorkelen met Manta’s

Rondom Nusa Penida is de kans onwijs groot om te zwemmen/snorkelen met gigantische manta rays. Deze kunnen van 2 tot 3 meter breed worden. De manta’s zijn het hele jaar hier te spotten. Wij zouden het dan ook zeker aanraden om een mooie snorkeltour te doen. Het is waanzinnig om deze Manta’s te mogen aanschouwen. Daarnaast is het ook nog eens prachtig snorkelen in de zeeën rondom Nusa Penida. Dus voor de echte waterratten en liefhebbers van de onderwaterdieren is dit zeker een must do.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BaliIndonesie

Laat gerust een reactie achter