Tips voor Westpunt op Curaçao

Shete Boka

Een dagtrip richting het noordwesten van Curaçao is zeker weten iets wat je moet ondernemen. Vlakbij Westpunt heb je namelijk de 2 van de 3 nationale parken van Curaçao, maar kan je ook genieten van bijvoorbeeld Leguaan eten bij Jaanchie’s of de velen strandjes boven Willemstad. Lees hier al onze tips voor Westpunt op Curaçao.

Christoffel Park

Christoffel Park is het grootste nationale park van Curaçao. Het Christoffel Park bestaat uit 3 voormalige plantages.

Hou je van hiken? Dan is dit wel het park voor jou. Vanaf het landhuis zijn er 8 wandelroutes door het park.  Bezoek hier het hoogste punt, wel 372 meter,  van Curaçao met een schitterend uitzicht. Je moet wel de berg vroeg op de dag beklimmen, anders wordt het te heet, na 10 uur mag je de berg al niet meer op.

Ben je niet zo’n hiker of heb je geen goede conditie? No worries. Er zijn ook auto routes in het Christoffel Park. Wij hebben zelf de kustroute gedaan.

Shete Boka

Naast het Christoffel Park is een ander kleiner nationaal park van Curaçao, namelijk Shete Boka. Dit park bestaat uit inhammen waar de golven tegen de rotsen breken. Met als hoogtepunten Boka Tabla en Boka Pistol. Als je hier dan toch in de buurt bent, kan het geen kwaad om hier naar binnen te gaan.

Christoffel Park
Christoffel Park
Boka Pistol
Boka Pistol bij Shete Boka

Strandjes

Op Curaçao heb je heel veel verschillende strandjes en zeker bij het westen van het eiland. Sluit daarom de dag af met een strandje of misschien wel twee. Rij verder naar Playa Piskado / Playa Grandi om te zwemmen met schildpadden, Playa Forti om van de kliffen af te springen in het turquoise water  of naar de Grote Knip om te genieten van de zon en de zee.

Playa Piskado

Wil je ook naar Curaçao? Dagelijks gaan er vluchten vanuit Amsterdam met KLM. Al vanaf €518 en met 9 uur zit jij straks ook op een eiland vol gezelligheid, schitterende strandjes en heerlijke eettentjes.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter