Cuba – Varadero

Cuba - Varadero

Varadero is de bekendste strandbestemming van Cuba. Het strand is wit, het water blauw en aan de 21 onafgebroken kilometers strand liggen diverse luxe hotels en all-inclusive resorts. Het is een ideale bestemming om je vakantie af te sluiten. Lekker relaxen aan het strand is dan ook wat wij hebben gedaan. Wij zaten echter niet in een luxe hotel of all inclusive resort. Wij sliepen wederom in een casa particular genaamd El Mojito. Deze casa heeft niet alleen 4 prachtige kamers maar ook een heerlijk zwembad. Een fijne bijkomstigheid voor onze niet strandliefhebbers. Ook zit er bij deze casa een restaurant dat heerlijk eten serveert. Zeker een aanrader om hier ’s avonds een hapje te gaan eten. El Mojito zit helaas niet in het centrum van Varadero en mocht je naar het strand willen, zul je toch de taxi moeten pakken. Gelukkig kost dit maar een paar cuc dus voor een paar euro lig je op de prachtige hagelwitte stranden van dit Caribisch eiland.

Wat te doen in Varadero

De voornaamste reden om naar Varadero te gaan is zoals al gezegd het prachtige hagelwitte strand en de turquoise blauwe zee. De zon schijnt hier bijna altijd, het water is lang ondiep en onvoorstelbaar helder. Perfect om te relaxen en uit te rusten voordat je weer terug naar huis gaat. Mocht je toch iets willen ondernemen, dan hebben wij wat activiteiten voor je op een rij gezet:.een pretpark, waar je met dolfijnen kunt zwemmen, er zijn verschillende marktjes langs de straat en er is een golfbaan met maar liefst 18 holes. In de omgeving zijn er ook genoeg activiteiten te beleven. Hiervoor is het wel aan te raden een om een auto te huren. Een van de grootste toeristische trekpleisters zijn de grotten van Bellamar. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de stad Matanzas. Havana is ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Varadero dus dit is ook een goede optie voor een dagtripje.

Lekker luieren in de zee

Eten in Varadero

Wij verbleven in Casa El Mojito waar ook een restaurant aanwezig was, Hier hebben wij twee van de drie avonden gegeten. Heerlijk om de hoek en het eten is daar echt heerlijk! Mocht je hotel niet in deze buurt verblijven zouden wij het zeker aanraden om de taxi te pakken en hier een avondje te genieten van lekkere eten.

Natuurlijk zijn wij ook nog op zoek gegaan naar andere heerlijke tentjes. Zo kwamen wij bij deze Italiaanse pizzaria genaamd Paladar Nonna Tina. Het is hier wel aan te raden om te reserveren, anders is de kans groot dat je lange tijd zult wachten. Echter is het wachten het zeker waard. De pizza’s zijn hier echt overheerlijk en ook de pasta’s smaken goed. Je waant je echt even in Italië. Daarnaast is de service ook goed.

Genieten bij Nonna Tina
Pizza bij Nonna Tina

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: CubaVaradero

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter