Wijnproeven in de la Rioja regio

Wijnproeven in de la Rioja regio

Ben jij ook zo gek van die rode Campo Viejo wijn van de Albert Heijn? Wij zijn bij deze wijngaard geweest in de La Rioja regio vanuit Bilbao. Hier kan je zien hoe deze wijn gemaakt wordt en waar hij wordt bewaard, voordat de flessen de winkel bereiken.

Campo Viejo

Campo Viejo is opgericht in 1959 door drie mannen met een passie voor wijn. De nieuwe wijngaard is geopend in 2001 en is met het oog op duurzaamheid gebouwd. De wijn, die er nu wordt gemaakt, is dan ook duurzaam ontwikkeld.

De rode druif, die het meeste wordt gebruikt, heet de Tempranillo Tinto. De witte druif, die graag wordt gebruikt in de wijn is de Viura. Iedere druif heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing voor de beste smaak.

Campo Viejo
Campo Viejo

Tour door Campo Viejo

De tour begint in de wijngaard, waar wordt verteld welke soorten druiven hier groeien. Ze hebben naast 5 soorten rode druiven, ook nog 3 soorten witte druiven. In september, net voordat wij er waren, worden deze druiven geoogst en beginnen ze hier met het fermentatieproces.

Campo Viejo maakt ongeveer zo’n 30 miljoen flessen per jaar. Deze worden in gigantische ketels (van wel 60.000 tot 500.000 liter) gefermenteerd en vervolgens in mooie ronde wijn vaten bewaard.

Kheira bij Campo Viejo

Bij deze wijnproeverij krijg je heerlijke worstjes en wel 3 lekkere wijnen om te proberen. Wij hebben online, van te voren, een privé tour geboekt. Het heeft ons 60 euro gekost voor 4 personen. Kortom, een leerzame ervaring met heerlijke wijnen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BaskenlandLogroñoSpanje

Laat gerust een reactie achter