Wijnproeverij bij Domein Holset

Kheira en haar vriend waren deze zomer een paar dagen weg in het zuiden van Limburg. Bij een mini vakantie hoort natuurlijk altijd lekkere wijn. Na even onderzoek te hebben gedaan hebben wij toen gekozen om een wijnproeverij te doen bij Domein Holset in het meest zuidelijke puntje van Nederland, Vaals. Een perfecte manier om je mini vakantie te vieren in Zuid-Limburg. 

Over Domein Holset

Domein Holset maakt drie verschillende heerlijke mousserende wijn, maar voordat we daar verder op ingaan, vertellen we eerst een beetje over de geschiedenis. In 2008 kocht de eigenaar een oude vervallen boerderij, die hij volledig heeft gerenoveerd tot een schitterend plekje vol geluk. Wanneer je in hun prachtige wijngaard en moestuin staat, heb je even een momentje van puur geluk. 

De Rondleiding

Tijdens deze wijnproeverij krijg je een rondleiding door de mooie tuinen en de wijngaard. Je loopt langs de verschillende druivenvelden en de gids neemt je mee door het proces voor het maken van deze wijnen en het groeien van de druiven. Op Domein Holset is er zelfs een mooie moestuin met zelf geteelde frambozen, courgettes en knollen.

De Bubbels

Domein Holset maakt en verkoopt drie verschillende soorten witte mousserende wijnen, genaamd De Bruut, De Prins en de Dame van Holset. Ze maken de wijnen volgens de traditionele methode. Deze methode zorgt ervoor dat er een tweede gisting plaatsvindt in de wijn, waardoor de wijn mousserend wordt. 

De wijnen maken gebruik van een mix van verschillende soorten druiven, zoals de Souvignier Gris, Chardonnay, Cabernet Blanc en Johanniter. Bij de proeverij mag je alle drie de wijnen proeven en krijg je een rondleiding over het terrein. Dit alles voor maar 15 euro per persoon. 

Onze favoriet was toch wel de Bruut, die vooral gemaakt is van de Johanniter druif aangevuld met een Cabernet Blanc. Deze hebben we dan ook uiteraard mee naar huis genomen voor een speciale gelegenheid.

Voordat je Domein Holset kan bezoeken, raden wij aan om te reserveren via e-mail of telefonisch. Bezoek hier de website!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: EuropaNederland

Laat gerust een reactie achter